50.000 de porci examinaţi trichineloscopic de Crăciun Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

50.000 de porci examinaţi trichineloscopic de Crăciun

4-5_2.jpgDirecţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a prezentat miercuri, 25 ianuarie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural bilanţul acţiunilor desfăşurate în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.
Potrivit directorului executiv DSVSA Mureş, Fegyverneky Sandor, activitatea  inspectorilor  direcţiei sanitar veterinare au vizat acţiuni  de inspecţii şi control în unităţi de abatorizare, procesare, depozitare şi comercializare, în ferme de animale, pieţe agroalimentare şi control în trafic. Controalele au urmărit condiţiile sanitar veterinare de funcţionare a unităţilor care procesează, depozitează şi comercializează  produse alimentare, originea produselor alimentare şi modul în care sunt expuse la vânzare. “S-a avut în vedere respectarea cerinţelor la marcarea şi certificarea  cărnii la preparatele din carne, etichetarea produselor alimentare şi îndeplinirea condiţiilor de funcţionare a unităţilor înregistrate sanitar veterinar din sectorul alimentaţiei publice, a pensiunilor agroturistice, unde au fost organizate mese festive, precum, şi a pieţelor agroalimentare”, a precizat directorul executiv.
Şapte cazuri de trichineloză
În urma controalelor au fost constatate nereguli în ce priveşte   nerespectarea normelor sanitar-veterinare care vizează  întreţinerea spaţiilor, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitarea produselor alimentare, precum şi nereguli în ce priveşte transportul produselor alimentare. „Faţă de cele constatate, s-au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.920 lei, au fost aplicate opt avertismente şi au fost confiscate 427,32 kilograme produse neconforme, în valoare totală de 3797,87 lei. De asemenea s-au emis două Ordonanţe de suspendare a activităţii şi una de interzicere a activităţii. Tot în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost verificate prin examen trichineloscopic un număr de 50.922 de porci din care şapte capete de porcine au fost depistaţe pozitiv. Porcii au fost confiscaţi şi încineraţi iar proprietarii acestora au fost despăgubiţi cu sume în valoare de 6.540 lei”, a afirmat Fegyverneky Sandor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE