Elevii, faţă în faţă cu cei certaţi cu legea Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

Elevii, faţă în faţă cu cei certaţi cu legea

7_2_41.jpgPoliţia mureşeană în parteneriat cu Penitenciarul Târgu-Mureş a dat startul proiectului “Deschide-ţi mintea, nu fii închis!”, a cărui primă întâlnire s-a desfăşurat miercuri, 25 ianuarie, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş. Acest proiect de prevenire a delincvenţei juvenile, constă în organizarea de întâlniri între grupuri de elevi de liceu şi persoane tinere aflate în stare privativă de libertate.Un grup de 50 de elevi de la Grupul Şcolar “Emil Dandea”, alături de cadrele lor didactice, au putut discuta la această primă întâlnire cu cele trei persoane tinere, private de libertate.
Atenţie, elevi!
“Prin informarea elevilor de la sursă şi prin întâlnirea cu deţinuţi tineri de la penitenciar, am dorit să atragem atenţia elevilor asupra consecinţelor pe care le are încălcarea legii; mă refer la situaţii destul de obişnuite, în care se poate afla orice tânăr, pentru că un moment de neatenţie îi poate duce după gratii. Sunt tineri ca şi ei, diferenţele nu sunt mari şi oricare dintre ei poate intra într-o astfel de situaţie”, a declarat comisar Gabriela Stoica, Coordonator compartiment Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
O lecţie învăţată
Deţinuţii şi-au prezentat fiecare situaţia şi experienţa proprie, din care elevii au putut trage propriile concluzii. Întâlnirea s-a derulat sub forma unei discuţii, cu întrebări, răspunsuri şi observaţii cu privire la diferite implicaţii pe care le pot avea acţiunile sub influenţa unui anturaj nefast. Alex, unul dintre deţinuţi, condamnat la trei ani pentru tentativă de omor, recunoaşte acum, că nu a realizat consecinţele grave ale faptelor sale. “Decât să fugi toată viaţa, mai bine îţi săvârşeşti fapta”, a adăugat acesta. Tinerilor privaţi de libertate li s-au prezentat diferite scenarii, imaginându-şi cum ar reacţiona în locul părinţilor lor, a victimelor sau cum anume şi-ar gestiona timpul în libertate. Un punct de interes menţionat în cadrul discuţiei a fost chestiunea reintegrării în societate iar elevilor li s-a atras atenţia că, pentru o faptă cu discernământ  la 14 ani, se răspunde penal în faţa legii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE