Cosmetica, medicina curativă de înfrumuseţare a corpului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 379 Vizualizări

Cosmetica, medicina curativă de înfrumuseţare a corpului

Florile sunt admirate nu doar pentru frumuseţea şi parfumul lor, ci şi pentru proprietăţile şi calităţile terapeutice şi curative. Prin funcţiile pe care le au, plantele reglementează toate procesele care se desfăşoară în natură, efectele lor benefice fiind tot mai cunoscute. Prof. univ. dr. Silvia Oroian de la Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, spune că deşi sunt mai scumpe produsele cosmetice pe bază de plante medicinale, sunt mult mai eficiente, utilizarea lor scăzând riscurile alergiilor şi apariţia bolilor pielii.

„Revenim practic la natură”

Cosmetica, disciplina care se referă la înfrumuseţarea şi menţinerea aspectului frumos al corpului, foloseşte tot mai multe produse naturale şi plante medicinale, specialiştii subliniind astfel revenirea la natură. „Eu am avut onoarea să prezint şi un curs legat de utilizarea plantelor medicinale în dermo-cosmetologie. Din cele mai vechi timpuri lumea plantelor era considerată una dintre cele mai frumoase daruri, deoarece prin funcţiile pe care le au plantele, şi anume prin fotosinteză, respiraţie şi transpiraţie plantele sunt cele care reglementează toate procesele care se desfăşoară în natură. Fără fotosinteză nu ar exista viaţă pe pământ şi ca urmare nu am exista nici noi. Dacă sunt cunoscute efectele pe care le prezintă, aceste plante pot să fie foarte benefice tuturor oamenilor şi să fie folosite foarte mult în industrie, iar aici mă refer, în primul rând, la industria cosmetică, care începe să folosească din ce în ce mai mult produsele naturale, deci practic se revine la natură. Cosmetica este o disciplină completă de medicină curativă, anatomie şi igienă, care se referă, în special, la înfrumuseţarea corpului, la menţinerea aspectului frumos al organismului şi are, de fapt, scopul de a corecta imperfecţiunile pe care le poate avea omul. Toate aceste tehnici folosite în cosmetică dau strălucire şi scot în evidenţă trăsăturile frumoase ale omului”, a povestit prof. univ. dr. Silvia Oroian.

„Fără efecte adverse”

Esenţele florale acţionează în mod direct asupra stărilor noastre emoţionale, vindecând afecţiunile resimţite la acest nivel, redând pacea, armonia şi echilibrul interior. Plantele medicinale, în schimb, se folosesc în industria cosmetică, având efecte la exterior, scoţând în evidenţă trăsăturile frumoase ale corpului. „Foarte multe cosmetice folosesc principiile active care le conţin şi s-a constatat, mai nou, că foarte multe cosmetice obţinute pe cale artificială, sintetică dau o serie de alergii şi încet, încet lumea începe din nou să se reîntoarcă la natură şi sunt foarte multe asemenea cosmetice şi magazine specializate pe produse naturiste şi benefice, pentru că ele pot fi folosite fără a provoca alergii sau alte bolii ale pielii. Este şi un mijloc de educare al tineretului care folosesc foarte multe produse fără ca să cunoască compoziţia acelor preparate. Din păcate, constatăm că sunt foarte mulţi bolnavi din cauza utilizării empirice a acestor preparate şi de aceea le recomand, chiar dacă sunt un pic mai scumpe. Dacă folosim produse pe bază de plante medicinale, ne putem feri de alergii, iritaţii, deci nu există efecte adverse”, a explicat prof. univ. dr. Silvia Oroian.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE