Două noi proiecte de cercetare, lansate la Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 674 Vizualizări

Două noi proiecte de cercetare, lansate la Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice

La Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice (CCAMF) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, are loc mâine, 7 decembrie, conferința de lansare a două proiecte de cercetare.

Primul proiect se referă la terapii ce vizează proteina C reactivă pentru prevenirea demenței asociate cu atacul vascular cerebral ischemic (SAD-CRP), în valoare de 8.856.131,39 lei. Cel de-al doilea proiect se referă la tehnologii de inginerie tisulară pentru regenerarea valvelor cardiace (VALVE-REGEN), în valoare de 8.779.476,34 lei.
Șef lucrări dr. Olah Peter, responsabil cu managementul proiectului, a explicat rezultatele prevăzute în proiectul de cercetare privind terapiile ce vizează proteina C reactivă pentru prevenirea demenței asociate cu atacul vascular cerebral ischemic. „Dezvoltarea unui model terapeutic modern, neinvaziv, care să reducă substanțial incidența și severitatea instalării demenței în urma unui accident vascular cerebral ischemic. Pentru atingerea acestui rezultat se vor desfășura activități de cercetare experimentală realizate în laborator, pe model murin si model canin. Activitățile de cercetare vor avea loc în laboratoarele Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice și în cadrul Bazei experimentale a UMF. Proiectul finanțează echipamentele specifice pentru experimentele pe model murin, echipamente pentru analize de imunohistochimie și consumabilele necesare. Proiectul urmărește și dezvoltarea de noi direcții de cercetare în cadrul UMF Târgu-Mureș, și anume cercetarea bolilor neurodegenerative și neuroinflamatorii, consolidarea culturii de cercetare și promovarea transferului de cunoștințe”, a precizat șef lucrări dr. Olah Peter.

Dezvoltarea de noi tratamente
În privința celui de-al doilea proiect de cercetare, șef lucrări dr. Olah Peter a afirmat că se dorește dezvoltarea de noi biomateriale pentru un tratament eficient al bolii valvei aortice la pacienții de toate vârstele.
„Dezvoltarea de noi biomateriale (scaffolduri de valve aortice acelulare) și tehnologii (decelularizare, însămânțare celule, condiționare mecanică), care vor fi utilizate pentru medicină, în special pentru un tratament eficient al bolii valvei aortice la pacienții de toate vârstele. În mod special pentru această aplicație, materiale și tehnologii noi vor fi integrate într-o platformă semi-automată, care poate genera valve viabile la cerere. Rezultatele așteptate sunt materiale și tehnologii care vor oferi chirurgilor cardiaci valve regenerate din celulele proprii ale pacientului. Valve viabile pot fi de asemenea folosite în vitro ca platforme reproductibile pentru studierea biologiei și patologiei valvelor umane și, eventual, pentru dezvoltarea de noi tratamente farmaceutice pentru afecțiuni ale valvelor”, a arătat șef lucrări dr. Olah Peter.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE