Home / Invatamant / Demersuri pentru a înființa un consorțiu școlar

Demersuri pentru a înființa un consorțiu școlar

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a transmis, pe site-ul instituției, un comunicat către unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș care intenționează să formeze un consorțiu școlar.

”Înființarea și desființarea consorțiilor școlare pentru anul școlar 2020 – 2021, se realizează și se transmite inspectoratelor școlare, conform art. 1 alineat 2 din Ordiul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5259/12 noiembrie 2019 – Metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 – 2021”, se precizează  în comunicat.

Unitățile de învățământ preuniversitar care doresc să constituie un consorțiu școlar, solicită avizul de oportunitate al inspectoratului școlar și avizul de înființare al autorităților administrației locale din raza teritorială unde funcționează fiecare unitate de învățământ.

Conform OMECTS 5488/20 septembrie 2011 at. 7 – Contractul de parteneriat se încheie pentru o perioadă de 3 – 5 ani, cu posibilitatea de prelungire cu acordul păriților, prin act adițional. Contractul poate fi prelungit prin acordul scris al părților contractate cu cel puțin 15 zile înainte de expirare.

Modificarea componenței consorțiului școlar prin retragerea sau excluderea unor unități de învățământ din consorțiul școlar, precum și desființarea acestuia vor fi aduse la cunoștința inspectoratului școlar și a autorităților publice locare care și-au dat acceptul de înființare al consorțiului.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rezultate finale la Bacalaureat

Rata de promovare înregistrată la sesiunea iunie – iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, …