Home / Invatamant / Peste 58.000 de copii rămân fără tichete de grădiniță, pentru cel puțin 3 luni!
foto: edupedu.ro

Peste 58.000 de copii rămân fără tichete de grădiniță, pentru cel puțin 3 luni!

Potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor, peste 8,7 milioane de lei sunt tăiate din sumele care merg din cota de TVA la primării, pentru programul de tichete de grădiniță, informează publicația online Edupedu.ro. Banii ar ajunge pentru peste 58 de mii de copii, până la finalul anului. Sumele sunt reduse în 39 de județe. Este vorba despre echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor Edupedu.ro. Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichetelor pentru 58.640 de copii.

Tichetele pentru grădiniță sunt acordate familiilor din medii defavorizate, pentru a le stimula să își trimită copiii la grădiniță. Oficial acestea se numesc “stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar”. Modificările apar în contextul în care numărul copiilor care frecventează grădinița este în creștere de la un an la altul, iar din 14 septembrie 2020 grădinița va fi deschisă fizic, activitățile cu copiii desfășurându-se față în față.

Sumele tăiate sunt din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, pe anul 2020. Sumele sunt reduse pentru toate județele, mai puțin Alba, Dâmbovița și Satu-Mare, unde există creșteri infime.

Valoarea tichetelor sociale pentru grădiniță se va dubla de la 1 ianuarie 2021, după ce Legea nr. 49/2020 pentru completarea și modificarea legii tichetelor sociale pentru grădiniță a intrat în vigoare încă din luna mai 2020.

Sursa: www.edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Debut de școală în condiții de siguranță la Iernut

După o perioadă lungă de așteptare, elevii iernuțeni se reîntorc la școală, fiind asigurate toate …