Home / Sanatate / Mureș: S-au modificat ratele de incidență a cazurilor de COVID-19!

Mureș: S-au modificat ratele de incidență a cazurilor de COVID-19!

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis miercuri, 21 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma modificării ratei de incidență a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat la data curentă Hotărârea nr. 31, cu următorul cuprins:

,,Articol 1 –  Începând cu data de 22 octombrie, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale. Articol 2 – De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş”, se menționează în comunicat.

În urma modificărilor ratei de incidență, localitățile Corunca și Livezeni trec în categoria de peste 3/1.000 locuitori în ultimele 14 zile, iar localitățile Sighișoara, Miercurea Nirajului, Crăciunești, Gheorghe Doja, Grebenișu de Câmpie și Ideciu de Jos trec în categoria de incidență de peste 1,5/1.000 locuitori și până la 3/1.000 locuitori.

Situația ratei de incidență la 1000 de locuitori la nivelul localităților din județul Mureș se regăsește în următoarea listă:

Rată mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori: Reghin, Târnăveni, Sovata, Sărmașu, Sângeorgiu de Pădure, Acățari, Adămuș, Albești, Apold, Bahnea, Batoș, Băgaciu, Bălăușeri, Beica de Jos, Bereni, Bichiș, Bogata, Breaza, Brâncovenești, Ceuașu De Câmpie, Chețani, Chibed, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Crăiești, Daneș, Deda, Ernei, Fărăgău, Fântânele, Gălești, Gănești, Ghindari, Glodeni, Gornești, Gurghiu, Hodac, Hodoșa, Ibănești, Iclănzel, Lunca Bradului, Măgherani, Mădăraș, Mica, Miheșu de Câmpie, Nadeș, Neaua, Papiu Ilarian, Pănet, Păsăreni, Petelea, Pogăceaua, Rastolița, Rușii Munți, Saschiz, Sânger, Sânpaul, Sânpetru de Câmpie, Solovăstru , Sărățeni, Stânceni, Suplac, Suseni, Șăulia, Șincai, Tăureni, Valea Largă, Vărgata, Vătava, Vețca, Viișoara, Vânători, Zagăr.

Rată mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori: Sighișoara, Miercurea Nirajului, Crăciunești, Gheorghe Doja,  Grebenișu de Câmpie, Ideciu de Jos, Iernut, Luduș, Aluniș, Ațintiș, Băla, Band, Cucerdea, Cuci, Eremitu, Lunca, Ogra, Râciu, Voivodeni, Zau de Câmpie.

Rată mai mare de 3/1000 locuitori: Corunca, Livezeni, Târgu Mureș, Ungheni, Cozma, Cristești,  Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Proiect de rector: Primul Spital Universitar din România prinde contur la Târgu Mureș

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”, prof. univ. dr. Leonard …