Fizionova, soluții de top în Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3593 Vizualizări

Fizionova, soluții de top în Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului

Unul dintre cele mai moderne și eficiente centre medicale de Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului din Transilvania funcționează în Târgu Mureș. Dr. Gabriel Koszorus, specialist terapie fizică și reabilitare funcțională și Răzvan Melinte, doctor în știinte medicale, medic primar ortopedie traumatologie sunt inițiatorii și coordonatorii Fizionova. Experiența lor, completată cu aparatura modernă care este folosită în centru, este extrem de utilă în investigarea și tratarea diverselor probleme medicale din zona ortopediei și traumatologiei.
Reporter: Cum a fost începutul activității și de ce ați ales acest domeniu? Gabriel Koszorus: Am pornit la drum acum 8 ani, într-un spațiu de pe strada Nicolae Filimon din Târgu Mureș. Am ales acest domeniu medical pentru că mă pasionează, dar și pentru a valorifica experiența pe care o aveam deja la acea vreme în tratarea sportivilor de performanță, prin colaborarea cu diverse echipe, în special de fotbal la acea vreme. Treptat, activitatea centrului a crescut, prin mărirea numărului de pacienți, prin creșterea numărului de aparate specifice diverselor tratamente și, implicit, prin mărirea numărului de pacienți. A fost un barometru al activității, un semn că mergem în direcția bună. În urmă cu aproximativ 4 ani am decis că este nevoie de un nou spațiu. Ca urmare a unei investiții, am achiziționat și dotat un spațiu mult mai generos, pe strada Kos Karoly nr. 3 din Târgu Mureș, lângă Aquaserv.
Reporter: Care ar fi cele mai importante elemente legate de activitatea centrului?
Gabriel Koszorus: Pe scurt, Fizionova este un Centru Medical de Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului care oferă consultații, tratamente și evaluări, cu metode moderne, în toate afecțiunile ortopedice și de traumatologie sportivă. De la tratamente clasice de fiziokinetoterapie, minim invazive, la infiltrații intraarticulare și intramusculare cu ozon, PRP (Platelet-Rich Plasma), soluții vâscoelastice, dacă este necesar și cu ghidaj ecografic, tratăm diversele afecțiuni într-un mod care asigură o recuperare eficientă. Multe dintre metodele moderne ajută la accelerarea procesului de vindecare, facilitează regenerarea biologică a țesuturilor, oferind o recuperare mai rapidă și mai eficientă. Reporter: Între pacienții Centrului Fizionva se află și numeroși sportivi.
Ce atuuri aveți în tratarea acestui tip de pacient?
Gabriel Koszorus: Aparatura pe care o avem la Centrul Fizionova, care ne permite o evaluare permanentă și progresivă a etapelor de recuperare, precum și colaborarea pe care am avut-o de-a lungul anilor cu diverse cluburi sportive, din diverse ramuri, inclusiv cu loturi naționale de fotbal și baschet, atât eu, cât și dr. Răzvan Melinte, ne oferă posibilitatea de a face diagnostice precise și recuperări eficiente. În domeniul activității sportive de performanță există un specific al traumelor, care prin experiență vastă pot fi înțelese și tratate mai bine. Rep: De unde provin pacienții Fizionova? Gabriel Koszorus: Majoritatea pacienților sunt din județul Mureș, dată fiind proximitatea, dar am avut și avem în permanență și pacienți din alte zone ale țării. Recomandările celor care vin aici, sunt tratați și pleacă mulțumiți, generează și solicitări ale unor pacienți care provin din zone mai îndepărtate ale țării.

Odată cu mutarea în noul sediu ați făcut noi investiții și în zona de aparatură?
Gabriel Koszorus: Aproape în permanență am adus în Centrul Fizionova aparate noi, care au rolul de a eficientiza munca de diagnosticare și tratare. Desigur, spațiul mai generos din noul sediu ne-a permis să intensificăm aceste investiții. Chiar recent am achiziționat un sistem robotizat Kineo Intelligent Load, care permite încărcări digitale cu greutăți variabile pentru un antrenament precis, în funcție de nevoile pacientului. Aparatul permite măsurători precise ale diferitelor forțe musculare. Aceste tipuri de aparatură modernă îmbunătățesc recuperarea și conferă evaluări precise ale diferitelor etape de recuperare. Reporter: Ați avut și sportivi consacrați în Centrul Fizionova? Gabriel Koszorus: De-a lungul celor 8 ani de activitate au apelat la serviciile și experiența noastră numeroși sportivi, din diverse ramuri sportive. Între aceștia am avut și nume cunoscute, foști sau actuali jucători de fotbal renumiți, baschetbaliști, voleibaliști etc, sportivi care au apelat cu încredere la centrul Fizionova. Nu cred că este cazul să nominalizez, dar le mulțumim tuturor pentru încredere.
Reporter: Ce planuri aveți pentru următoarea perioadă?
Gabriel Koszorus: Evident, dorința de profesionalizare este un scop permanent și chiar dacă avem deja o experiență amplă, învățăm și noi mereu ceva nou. Este un domeniu în care nu poți epuiza niciodată ceea ce cunoști despre o afecțiune, despre metoda optimă de a o trata. Vom fi la curent cu tot ceea ce apare nou în domeniu și vom investi încontinuare în aparatură modernă, pentru a maximiza rezultate muncii noastre. Noutăți despre activitatea noastră puteți găsi și pe pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ fizionova.targumures/.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE