Sistem de supraveghere video în Acățari Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Sistem de supraveghere video în Acățari

Aleșii locali ai comunei Acățari au aprobat recent, în data de 25 ianuarie 2022, Regulamentul privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza comunei Acățari.

Necesitatea implementării unui Regulament vine după ce autoritățile locale din comuna Acățari au achiziționat, printr-o licitație publică, 50 de camere de supraveghere cu scopul de a realiza un sistem de supraveghere video pe raza unității administrativ-teritoriale.

”În contextul actual securitatea spațiilor publice din comuna Acățari nu poate fi asigurată fără o supraveghere video eficientă, care să permită, atât monitorizarea în timp real a evenimentelor și persoanelor suspecte, cât și înregistrarea imaginilor video. Acest sistem de supraveghere video se adresează în principal spaţiilor publice: drumuri, intersecții, parcuri, intrări ale localității. Totodată utilizarea unui astfel de sistem include anumite responsabilități şi garanții din partea proprietarului de sistem, referitor la prelucrarea şi protecția datelor cu caracter personal ce se înregistrează în sistem, atribuții şi reglementări prevăzute în Regulamentul (UE) 679/ 2016, cunoscut drept regulamentul General privind Protecția Datelor Personale (GDPR). În acest sens, prin Dispoziția Primarului Comunei Acățari nr. 35 din data de 21 ianuarie 2022 au fost desemnați personalul din cadrul aparatului de specialitate al primarului, în vederea monitorizării, stocării şi gestionării datelor obținute prin sistemul de supraveghere video”, se precizează în Regulamentul adoptat de Consiliul Local Acățari.

Camere funcționale non-stop

În același document se mai menționează că ”sistemul de supraveghere video este compus dintr-o infrastructură de camere de supraveghere, rețele de date și de alimentare, servere și alte echipamente de înregistrare și gestiune a datelor, inclusiv software-ul aferent” şi o incintă – centru de control ”prevăzut cu echipamente de vizualizare în direct a fluxului video captat de cameră”, respectiv că ”toate camerele funcționează 24 de ore, șapte zile pe săptămână.”

Totodată, Regulamentul mai prevede că ”imaginile captate de sistemul de supraveghere video sunt vizualizate în timp real pe monitoarele din Camera de control, care este o încăpere securizată având control acces, din clădirea Primăriei Comunei Acățari, Biroul Poliției Locale Acățari iar monitoarele nu pot fi văzute din exterior.”

Rețeaua camerelor de supraveghere:

– Acățari: 12 camere IP de supraveghere generală, 4 camere IP de tipul LPR de recunoaștere/ identificare a numerelor de înmatriculare auto;

– Roteni: 8 camere IP de supraveghere generală, o cameră IP de tipul LPR de recunoaștere/ identificare a numerelor de înmatriculare auto;

– Murgești: 7 camere IP de supraveghere generală;

– Văleni: 5 camere IP de supraveghere generală;

– Găiești: 3 camere IP de supraveghere generală;

– Suveica: 2 camere IP de supraveghere generală;

– Ștejeriș: 2 camere IP de supraveghere generală, o cameră IP de tipul LPR de recunoaștere/ identificare a numerelor de înmatriculare auto;

– Gruișor: 2 camere IP de supraveghere generală;

– Corbești: 3 camere IP de supraveghere generală.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE