FOTO/VIDEO: Sângeorgiu de Mureș: Construcția primei piste de biciclete și planuri pentru mobilitatea durabilă Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1100 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Sângeorgiu de Mureș: Construcția primei piste de biciclete și planuri pentru mobilitatea durabilă

Joi, 9 mai, s-a marcat începutul construcției tronsonului I al pistei de bicicliști care va conecta zona Gokart (Complxul Weekend) și Castelul Máriaffi din Sângeorgiu de Mureș, întinzându-se pe o distanță de 5 kilometri.

Această inițiativă vine în urma câștigării proiectului de către Primăria Sângeorgiu de Mureș prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru amenajarea pistei de biciclete.

Într-un gest simbolic al unității și implicării, un grup de tineri sportivi, alături de primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, au dat startul lucrărilor, punând astfel bazele unei inițiative ce va contribui la promovarea sănătății și a mobilității durabile în comunitate.

„Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de aproape 4 milioane de lei. Avem și o parte de cofinanțare ca la orice proiect. Începând de astăzi se va lucra aici, iar termenul finalizării proiectului se estimează a fi la sfârșitul anului viitor. Noi sperăm din tot sufletul ca anul acesta să se și termine lucrările. Ne dorim de foarte mult timp să avem această pistă de biciclete”, a declarat primarul Sófalvi Szabolcs.

Piste noi pentru o comunitate activă

Aceasta reprezintă doar începutul, deoarece primăria a obținut alte două proiecte pentru construcția a două noi piste de biciclete. Dimensiunile acestei piste vor fi generoase, având o lățime totală de 3 metri, cu 2 metri dedicați asfaltului propriu-zis și o zonă de protecție de jumătate de metru pe fiecare parte.

„Am ales această zonă frumoasă, ca atunci când vi cu bicicleta, să poți admira Râul Mureș, o zonă frumoasă. Printr-o zonă frumoasă se ajunge și la Castelul Máriaffi. Am combinat utilul cu plăcutul. Este plăcut să te dai cu bicicleta și sunt mulți care vor veni să viziteze și castelul. Pe de altă parte, pe drumul național care leagă Sângeorgiu de Mureș de Târgu Mureș nu se poate umbla cu bicicleta, deoarece este o circulație infernală, iar bicicliștii nu pot încăpea în condiții de siguranță pe bandă”, a mai spus acesta.

Această pistă va oferi cetățenilor o alternativă de transport mai accesibilă și mai sănătoasă, asigurându-le în același timp condiții de siguranță. O veste și mai bună este că a fost câștigat un proiect amplu de asfaltare, care va include nu mai puțin de 27 de străzi. Aceste străzi, la rândul lor, vor fi dotate cu piste dedicate bicicliștilor, iar pista nou construită va fi conectată la acestea, facilitând astfel o rețea extinsă și integrată de transport alternativ.

„Fiind o localitate turistică, de mult timp am avut ideea aceasta. Totodată, foarte mulți turiști care veneau la Complexul Apollo întrebau ce mai pot face în timpul liber. Iată că una dintre variante va fi tocmai asta, deoarece în ambele capete ale pistei vor fi locații de închiriere a bicicletelor, inclusiv biciclete electrice și stații de încărcare pentru acestea”, a mai adăugat acesta.

La eveniment au participat copii și tineri pasionați de competiții sportive, mulți dintre aceștia fiind localnici ai comunei Sângeorgiu de Mureș. Invitația lor a avut un caracter simbolic, marcând inaugurarea acestei importante etape în dezvoltarea comunității.

Ca un gest emblematic, acești participanți au pedalat în semn de sărbătoare până la terenurile de fotbal, ilustrând astfel spiritul de comunitate și entuziasmul pentru inițiativele care promovează activitatea fizică și mobilitatea durabilă.

Diana CĂRBUREAN și Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE