Expoziție de icoane în fostul salon Covid ATI Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Expoziție de icoane în fostul salon Covid ATI

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş găzduiește, cu ocazia Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, o expoziţie de icoane denumită simbolic – Salonul cu icoane “Faţa văzută a nevăzutului”. Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 14 aprilie 2022, ora 12.00.

Prezent la eveniment. Dr. Vasile Habor, director Medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș, a menționat simbolul denumirii alese. Locul unde sunt expuse lucrările a fost un loc de suferință, un loc de trecere.  „Panourile pe care sunt expuse icoanele, au format, în urmă cu puțin timp, un salon ATI în zona de Covid ATI de la UMFST. Aici erau două paturi, în care stăteau bolnavi intubați, care s-au chinuit și din păcate mulți au pierdut bătălia cu viața”.

Prin icoană, omul contemplă Împărăția lui Dumnezeu și intră într-un dialog direct cu divinitatea.

“Icoana este obiectul împărtășirii noastre, este dogmatic, este Sfânta Scriptură. Este un element care în biserica noastră, ne face să înțelegem de fapt, că pe lângă ce avem noi concret în viața materală, avem și o viață spirituală. În fiecare icoană pe care o pictăm noi artiștii, nu este doar o imagine, ci și o structură canonică, respectăm niște canoane, cromatici, ideologii, respectăm scrisul. Spre exemplu, Maica Domnului în permaneță va purta acel veștmânt roșu, care reprezintă puritatea, și va purta acele însemne stelare, adică steaua pe umeri și pe frunte, care nu înseamnă altceva decât Fecioară înainte, în timpul și după naștere. Sunt coordonate precise date de Biblie, o învățătură de credință pentru noi cei care le privim. Acest salon este o oportunitate ca cei care și-au pierdut sufletul, să aibă scăpare. Aici, cu aceste rugăciuni, deschidem Universul”a menționat artistul plastic Marcel Naste.

Artiştii și-au etalat talentul şi iscusinţa şi priceperea. Aici puteți vedea lucrări realizate de Maria Gliga – artist plastic, Marcel Naste – artist plastic și Rodica Pop – profesor, artist plastic, precum şi foşti elevi ai domniei sale de la Liceul Vocaţional de Artă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE