VIDEO: Emoționant. Cum recită un băiat de 2 ani Eminescu Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1312 Vizualizări

VIDEO: Emoționant. Cum recită un băiat de 2 ani Eminescu

Moment înduioșător la Centrul Educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș. Copilașii, cei mmai mulți dintre ei nu au 2 ani, au marcat ziua de 15 ianuarie 2023 – 173 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

“Se știe deja, că noi, AMA, avem un respect deosebit fata de istoria, tradiția, cultura românească și încercăm să insuflăm aceleași sentimente fiecărui copilaș care ne trece pragul, fie el cât de mic. Azi ne oprim la Mihai Eminescu. Spun ne oprim pentru că altfel îl purtăm în noi etern, Eminescu este parte din fiecare român. Și ne dorim să rămână așa generații de acum încolo. De asta suntem responsabili noi, cei care acum îl avem pe Eminescu tatuat în existență pentru eternitate. Așadar, am făcut din ziua nașterii lui sărbătoare și bucurie. Versuri blânde ne-au invadat ziua, acompaniate de ritmul glasului copilăriei. A ieșit o zi magică. Eminescu a făcut-o așa. Pentru ca el trăiește. Poezia lui e vie”, a menționat Alina Oprea, administrator Centrul Educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș.

Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu reprezintă, ca în fiecare an, un prilej de mândrie că suntem români și un moment de reflecție asupra valorile noastre culturalE. Poetul a purtat în suflet țara întreagă, „de la Nistru pân-la Tisa”, lăsându-ne o impresionantă creație artistică.

 “Am marcat și noi această zi așa acum am știut mai bine. Micuții au învățat să își facă semnăturile, pe foi, cu pene, iar unii dintre ei, chiar dacă sunt atât de mititei, au învățat câteva versuri ale Luceafărului”nostru“, ne-a povestit Natalia Lazăr, educatoare.

Emoționant este felul în care David Ogrean, un băiețel care abia a renunțat la scutec, în doar 10 minute a învățat o strofă pe de rost. Inocența și sinceritatea din ochii unui copil sunt bogății pe care nu le poți cumpăra și nici nu le poți fabrica. Urmăriți filmarea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE