Ultima probă la Evaluarea Națională Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Ultima probă la Evaluarea Națională

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura maternă) – sesiunea 2023.

Au fost prezenți 1393 candidați, din care 1297 la limba maghiară și 96 la limba germană. 56 de candidați nu s-au prezentat la examen.

În județul Mureș nu a existat niciun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă.

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie, potrivit informațiilor furnizate de inspector școlar general, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE