”Șopron cultural” inaugurat în Sângeorgiu de Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1435 Vizualizări

”Șopron cultural” inaugurat în Sângeorgiu de Mureș

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sofalvi Szabolcs, a participat, recent la inaugurarea ”Șopronului cultural”, eveniment inedit la care au luat parte personalități marcante din domeniul culturii din județul Mureș, dar și din România.

”Domnul Rózsa Ștefan, pictor, scriitor dar și antreprenor din comuna noastră, a deschis la fosta ”ferma agricolă” pe care o deținea, un adevărat centru cultural administrat de Asociația culturală ”Șopron cultural”. Într-un anturaj mirific, pe Dealul Tiribici s-a deschis Sala de expoziții, unde domnul Rózsa a expus lucrările cu tema “Amintiri din Târgu Mureș”, precum și cărțile scrise de dânsul, atelierul de țesut al soției Rózsa Márta, care promovează tehnica și modelele tradiționale moștenite de la bunici, atelierul de restaurare mobilier vechi al tinerilor Rózsa Gellért József și Tétény Ötvös, precum și sala pentru simpozioane, lansări de carte și festivități. În cadrul acestei manifestări s-a lansat și cartea ,,Drum de vis în Ardeal. Oameni și locuri de poveste”, de Aristotel Bunescu, ziarist și scriitor din București, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă, care a venit să viziteze regiunea, inclusiv comuna noastră, co-autor fiind Ilarie Gh. Opriș”, a precizat ing. Sofalvi Szabolcs.

Evenimentul a fost moderat de părintele Eugen Bărăian din Sângeorgiu de Mureș și s-a bucurat de participarea unor invitați speciali: prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, prof. Nicolae Băciuț – directorul Direcției Județene de Cultură Mureș, preotul paroh Gigel Roată, preotul Baricz Lajos și Liviu Boar – fost director al Arhivelor Naționale Mureș.

”A fost prezent și deținătorul celui mai scump și frumos câine din lume, sângeorzanul Tudor Sălăgean, despre care, evident s-a scris în cartea care a fost lansată într-un cadru festiv. Felicitări familiei Rózsa pentru această inițiativă prețioasă!”, a mai transmis primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE