Cosmin Gârbu și Argila albastră de Râciu. ”Ce îl încurca pe tata era, de fapt, o mină de aur” Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2964 Vizualizări

Cosmin Gârbu și Argila albastră de Râciu. ”Ce îl încurca pe tata era, de fapt, o mină de aur”

Argila albastră de la Râciu a devenit un aliat important al frumuseții utilizat în medicină și în cosmetică, cu proprietăți și capacități de regenerare fantastice. Familia Gârbu deține cariera care produce renumita argilă în comuna Râciu. Frații Gârbu au preluat afacerea de la tatăl lor și au dezvoltat un brand apreciat de comunitatea locală, după care unul din frați a plecat în Germania, unde s-a stabilit.

”Tatăl meu a primit moștenire un teren la Râciu, pe un deal, unde nu se putea cultiva nimic, era un pământ lutos, galben. Fiind un comerciant bun, a găsit repede soluția de a face săpături, în căutare de lut, care avea un grad de nisipozitate foarte bun pentru produsele ceramice. Așa a făcut o fabrică de cărămidă, dotată cu utilajele necesare.  Am intrat în poducție și, având nevoie de spații de depozitare, de ardere, și așa intram tot mai mult în deal ”, ne povestește Cosmin Gârbu, director general SC Romcos Râciu.

Pentru că auziseră de ei și aveau nevoie de argilă și de cărămidă făcută manual, au fost contactați de o firmă italiană pentru restaurarea unor monumente în Italia. ”Tata a fost de acord, italienii au venit cu utilaje și au început să escaleze mai în profunzimea dealului. La un moment dat, au dat de filonul acesta de argilă albastră, undeva la 15 metri distanță de la drum. Nu aveam cum să știm că există, este o binecuvântare de la Dumnezeu”, continuă Cosmin. Tatăl a luat câteva mostre din argilă pentru a le duce la Minesa- Institutul De Cercetari Și Proiectari Miniere  Institutul Minieric din Cluj. Cu analizele rezultate s-a dus la un argiloterapeut renumit, Ioan Timbuş, inginer minier, singurul specialist român în domeniul substanţelor minerale nemetalifere, care promovează argila ca pământ miraculos și viu, un produs natural cu o compoziţie similară celei a corpului uman, ceea ce face din ea un puternic regenerator fizic şi un produs inteligent. Acesta l-a asigurat că argila albastră de Râciu are 40 de minerale şi că,  odată introdus în organism, acţionează acolo unde este mai multă nevoie de el. Este o adevărată trusă de prim ajutor.

Îl încurca ceva ce avea să devină viitorul

”Tata avea cunoștințe minime despre ce înseamnă argila albastră, dar era convins că aceasta îl încurcă, fiind o argilă grasă, la ardere se topea cărămida. Asta se întâmpla prin anii 98-99.  Dar, când a văzut Ioan Timbuș analizele i-a spus, măi, omule, tu stai pe o mină de aur acolo! Închide tot ce ai acolo și nu lăsa nimic să afecteze argila, pentru că ai o argilă extraordinară”.  Acesta a fost începutul, povestește Cosmin. Bazele afacerii le-a pus împreună cu fratele lui, Romeo, care acum este stabilit în Germania. Argila este comercializată sub formă de pulbere, pulbere în plicuri, pastă, pastă cosmetică și granule.Argila este net superioară în fier și magneziu, iar mineralele ce le conține, nu se regăsesc în nici un alt tip de argilă verde, roșie, galbenă, albă și roz.

Când au aflat de proprietățile terapeutice ale argilei, la început, membrii familiei Gârbu au început să folosească argila întâi pe ei, în diferite afecțiuni. Au crezut în exemplul propriu și integritate, astfel ca informația furnizată să fie credibilă și autentică. Tatăl avea o sinuzită acută ce părea că rezista oricărui tratament. Așa a început să amestece argilă cu apă și să o inspire pe nas, iar la a treia ședință deja a început să elimine tot felul de mucozități și să simtă cum i se curăță sinurile. Mama a lucrat 30 de ani la Peco pe vremea lui Ceaușescu, avea degetul blocat de la felul în care, iarnă, vară, ținea caneaua. Cozile erau demențiale pe vremea aceea, orele de alimentare erau cunoscute ca mersul trenurilor, iar în puţinele benzinării existente angajații lucrau non-stop, oamenii aşteptând la rând de kilometri chiar şi trei zile pentru a lua câţiva litri de benzină. Așa a ajuns ca, dimineața când se trezea, degetul mare al femeii era aplecat în palmă, inert, abia către orele dimineții putea să și-l îndrepte, își amintește Cosmin. Dar, a început să folosească argilă amestecată cu apă, iar după câteva ședințe degetul devenise mobil, nu mai avea nici o problemă. La vremea aceea Cosmin era tânăr și avea o acnee acută inestetică, motiv pentru care a început să facă tratament obținând rezultate neașteptate.

”Ne tratam afecțiunile cu argilă și ne confirma valoarea ei terapeutică”.

Ce tratează argila albastră

Argila Albastră de Râciu se află în acest moment pe primul loc în privința concentratului de minerale și oligoelemente, având cel mai bun efect în tratamentul cosmetic sau al diferitelor boli, conform analizelor efectuate fiind cea mai pură și mai eficientă argilă tămăduitoare din lume, cu omologare OSIM.

Efectele terapeutice și cosmetice ale argilei albastre au fost confirmate în urma unor studii clinice realizate de cercetători științifici din București. După ce aceștia și-au publicat rezultatele studiilor, argila a început să fie distribuită de lanțuri de farmacii din toată țara. Argila Albastră de Râciu este acum un brand apreciat de comunitatea locală, chiar dacă, la început, sătenii din Râciu au fost sceptici, spune primarul comunei Râciu, Ciprian Belean. Argila tratează cu succes afecțiuni alei prostatei, abces, adenom, inflamație (prostatita), alopecie, mască cosmetică antimătreață, arsuri de piele, cancer, leucemie, criză hemoroidală- hemoroizi, dermatoze-psoriazis, eczeme, ficat- ciroză, hepatită, steatoză, icter, ulcer gastro-duodenal, gingivite- paradontoze, candidoză, afte bucale, dureri de dinți, infecții urinare, litiază renală, ochi înlăcrimați- conjunctivită, cataractă, blefarită, osteoporoză, pancreas- pancreatită, vezică biliară, colici hepatici, tumori, paralizi-, nevroze, ticuri, coree, convulsii, spasme, epilepsie, plăgi (infectate, cangrenoase), furunculi, reglarea tensiunii arteriale, sinuzită, spondiloză lombară, cervicală și dureri articulare, vaginite, colite, rectite, parazitoze intestinale, acnee, erupții ale feței, cuperoză și riduri, varice, tromboză, celulită, vergeturi.

”Este important de menționat că, pentru utilizarea și manipularea argilei se recomandă folosirea vaselor și ustensilelor din sticlă, porțelan, ceramică, lemn, sau plastic farmaceutic. În plus, trebuie evitat consumul a tot ce excită organismul, cafea, alcool băuturi acidulate, băuturile răcoritoare cu coloranți sintetici, condimentele tari sau iuți, alți alergeni, lapte și derivatele acestuia. Pe cât se poate, regimul alimentar să fie cât mai vegetarian, pentru ca argia să poată lucra”, ne sfătuiește Cosmin.

Argila este aprobată ca supliment alimentar fără efecte adverse înregistrate Produs verificat de Centrul de Sănătate Publică Mureș, avizat de Ministerul Sănătății și notificat de către Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE