Home / Cultură / Andrei Vornicu lansează cartea de poezie „scurtmetraje“

Andrei Vornicu lansează cartea de poezie „scurtmetraje“

Distribuie

Scriitorul Andrei Vornicu lansează vineri, 22 septembrie, cartea de poezie „scurtmetraje“ (Editura Charmides, 2022) în cadrul Festivalului de Literatură în aer liber FORMA 3 – Pansament pentru Prezent (iniţiat de 3G HUB, în parteneriat cu Revista Vatra şi M9 TV).

Evenimentul va debuta la ora 15.00 cu o lectură suţinută de tineri actori, apoi va urma lansarea propriu-zisă la ora 16.00. Vor vorbi criticul Al. Cistelecan şi scriitorul Dan Coman, iar moderator va fi scriitorul Valentin Covaciu. Evenimentul va avea loc în Cetatea Medievală din Târgu Mureş, la biblioteca în aer liber 3G HUB de lângă Bastionul Măcelarilor.

Despre Andrei Vornicu

Absolvent de Litere, vrea să facă film. Credea în liceu că nu va mai scrie poezie niciodată, dar e bucuros că s-a înșelat. Pregătește un roman și e interesat de scenaristică. A publicat cronici de teatru și film, interviuri, eseuri și poeme în numeroase reviste și platforme precum Vatra, Dilema veche, LiterNet, Familia, Echinox, Euphorion, O Mie de Semne, Adevărul ș.a. E președintele Asociației Podium, prin intermediul căreia a inițiat în 2017 împreună cu Valentin Covaciu proiectul ”Scriitori la școală.”

Referinţe critice

„(…) Toată realistica în care se desfăşoară poemele pare îndreptată spre a ascunde această nostalgie ieşită dintr-o sensibilitate agresată, care-şi tratează traumele cu nonşalanţă şi face din ele spectacol.“ Al. Cistelecan, Nonşalanţe şi angoase, Revista Discobolul

„Volumul este atent construit, cu o minuție de artizan, fiecare poem e la locul locul lui, întregul fiind compus din piese ce se îmbină firesc una în alta, asemenea unui puzzle (…)O restitutio in integrum a vulnerabilității masculine, într-un volum de mare clasă și de neratat.“ Cristina Timar, Capturi de vulnerabilități cu potențial exploziv, Revista Vatra (https://revistavatra.org/2023/07/12/cristina-timar-capturi-de-vulnerabilitati-cu-potential-exploziv)

„Nimeni nu-mi va putea șterge din memorie vreodată poeme ca Publicitate 2; Față de mască; Lumina de la capătul poemului; Poate data viitoare, iată – am însumat posibilități infinite și valențe terapeutice.“ Gabriela Feceoru, Confesiunea filmică şi pactul autobiografic, cultura.inmures.ro (https://cultura.inmures.ro/carti-opinii/opinie/detalii-opinii/detalii-opinie/confesiunea-filmica-si-pactul-autobiografic.html)

„Poetul trăiește într-o lume pe care o simte, o înțelege și, în cele din urmă, o amplifică, emoțional și empatic, proiectând-o într-o dimensiune din care nu lipsește perspectiva autoironiei și a unui fin sarcasm subversiv.“ Savu Popa, Într-un fel foarte personal, eram nemuritor – despre „Scurtmetrajele” lui Andrei Vornicu, citestema.ro (https://citestema.ro/intr-un-fel-foarte-personal-eram-nemuritor-despre-scurtmetrajele-lui-andrei-vornicu).

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Se deschide Târgul anual de Crăciun din Târgu Mureș! Vezi ce surprize îi așteaptă pe cei mici

Distribuie Se deschide Târgul anual de Crăciun din Târgu Mureș! Târgumureșenii sunt așteptați începând cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.