Home / Slider / Programul “Educație pentru România” în județul Mureș

Programul “Educație pentru România” în județul Mureș

Distribuie

5.320 de elevi de gimnaziu din 20 de județe ale țării un început noul an școlar cu ghiozdane și rechizite noi oferite în dar de Fundația Mereu Aproape și de compania RURIS în programul de încurajare a educației și de reducere a abandonului școlar.

De șapte ani, Fundația Mereu Aproape și partenerul său exclusiv compania RURIS susțin elevii de gimnaziu în drumul lor de formare școlară și de dezvoltare emoțională, prin programul “Educație pentru România”. Cele 5.320 de ghiozdane au ajuns în 56 de școli gimnaziale din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

„Educația este temelia a tot. Un copil educat devine un adult sănătos, curios, curajos, gata să își facă viața frumoasă și, o dată cu a lui, pe a celor din jur. Un copil educat devine un adult gata să schimbe lumea în bine și gata să ajute atunci când vede în jurul lui ezitare, inerție ori durere. Pentru noi, echipa Fundației Mereu Aproape, și pentru partenerii noștri de cursă lungă de la compania românească RURIS, investiția în educație este o investiție în noi toți și în viitorul nostru pe care, fără dubii, ni-l dorim mai așezat, mai liniștit, mai plin de lumină, de bucurie și de frumos.”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

De șapte ani, RURIS este partenerul exclusiv al Fundației Mereu Aproape în acest proiect educațional amplu. Ca om de afaceri, observ că tinerii din ziua de astăzi sunt creativi, cu aspirații mari dar totuși realiste, ceea ce reprezintă o evoluție semnificativă față de generațiile anterioare, din care și eu fac parte. Cred cu tărie că investind în educația tinerilor de azi, construim forța de muncă a viitorului. Acești tineri vor deveni angajații și liderii de mâine, iar pentru a contribui la dezvoltarea viitorului, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt bine pregătiți. Echipa Ruris este mândră că este un sprijin pentru acești tineri. Pentru noi, educația reprezintă unul dintre pilonii de bază ai valorilor noastre comune.

În calitate de părinte, mi-am încurajat întotdeauna copilul meu să studieze, să înțeleagă lumea antreprenoriatului, dar și să aprecieze importanța voluntariatului și a generozității. Mă bucur că de șapte ani, vedem bucuria din ochii elevilor care primesc darurile noastre și că împreună cu Fundația Mereu Aproape contribuim la descurajarea abandonului școlar. De asemenea, doresc să adresez mulțumiri partenerilor Ruris, care, an de an, se alătură echipei noastre în susținerea educației. Este cu adevărat remarcabil faptul că obiectivele noastre nu se limitează doar la afaceri, ci se regăsesc și în angajamentul nostru comun față de comunitate. Ne bucurăm să avem alături parteneri care împărtășesc aceeași viziune nobilă, și împreună, facem diferența în comunitățile noastre.” a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

Programul “Educație pentru România” se desfășoară anual, din 2017, în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”. În acești șapte ani, RURIS și Fundația Mereu Aproape au susținut 25.320 de elevi de gimnaziu din țară, majoritatea din mediul rural, cu ghiozdane și rechizite printr-o investiție în educație de aproape 350.000 de Euro, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanți ai Fundației Mereu Aproape.S copul campaniei „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape este reducerea abandonului şcolar, în contextul în care, anul trecut, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea tinerilor care au părăsit devreme sistemul de educaţie şi formare. În plus, campania își propune să ofere oportunități de educație non-formală pentru copii cu rezultate foarte bune la învățătură care provin din familii modeste.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican

Distribuie Reghineanul Mihai-Dan Farcaș, fondatorul Asociației Our Lifetime, a fost admis în prestigioasa Accademia Internazionale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.