1 Decembrie alături de Timpuri Noi, la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

1 Decembrie alături de Timpuri Noi, la Târgu Mureș

Cu ocazia zilei Naționale a României, 1 Decembrie, Primăria Municipiului Târgu Mureș a organizat, ca în fiecare an, o serie de concerte. Anul acesta, una din trupele invitate a fost formația de rock Timpuri Noi.

Trupa este alcătuită din: Dan Iliescu la chitară și voce, Felix Sfura la baterie și Vlad Apotrosoaei la chitară bass. De la înființare trupei în 1983 până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă din valul nou de muzică, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și televiziune, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise, după cum spunea Dan Iliescu într-un interviu radio din 1997. Aceștia, în cariera lor au avut ocazia să cânte pe scenă alături de nume mari ale rock-ului de-a lungul vremii cum ar fi Ian Gillan, Scorpions, Iron Maiden, Kreator și mulți alții.

Formația Timpuri Noi a făcut un show extraordinar în Piața Victoriei din centrul municipiului Târgu Mureș. Versurile și ritmurile lor pline de viață și emoție au încântat audiența, de la tineret până la oamenii trecuți de a doua tinerețe.

“Timpuri Noi este o formație foarte dragă mie, va avea mereu un loc special în inima mea. De când eram micuță părinții mei ascultau Timpuri Noi și este o formație care mă leagă de copilărie și de părinții mei, iar de fiecare dată când am ocazia să ajung la ei la concert fac orice să ajung pentru că mă face să mă simt iar copil. Acest concert ca și la celelalte la care am fost a fost încărcat de emoție și talent și mă bucur că au cântat și una din piesele mele favorite adică Malu’ Valu’ una din primele melodii de la Timpuri Noi pe care le-am ascultat eu singură de bună voie”, a declarat Luciana Gherasim.

În timp ce pe scenă formația cânta piesa intitulată “Tata” am văzut un bărbat care avea aproximativ 50 de ani, plângând. După finalul concertului a spus motivul pentru care plângea.

“Eu sunt un om care ascult foarte multă muzică și plâng rar din cauza unei piese, dar această piesă mă face să plâng mereu. Această piesă o ascultam alături de tatăl meu înainte să moară și mi-a spus că atunci când va muri vrea să îi pun această piesă la înmormântare, ceea ce am și făcut. Și la rândul meu le-am spus celor doi copii ai mei să facă același lucru pentru mine”, a declarat Ioan Moldovan.

Adrian MURARIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE