Concert Iris la Târgu Mureș, cu ocazia Zilei Naționale a României Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Concert Iris la Târgu Mureș, cu ocazia Zilei Naționale a României

În data de 1 decembrie, în Piața Victoriei din Târgu Mureș a fost sărbătorită Ziua Națională a României, iar primăria municipiului, la fel ca în anii precedenți, a organizat o serie de concerte pentru a sărbători acest eveniment.

Anul acesta, pe scenă a concertat una dintre cele mai mari trupe de rock din România, Iris. Activitatea trupei Iris începe în anul 1977 în perioada comunistă și activitatea ei se întinde până în ziua de azi. Istoria formației se întinde pe o perioadă de peste trei decenii, timp în care a trecut prin diverse transformări cum ar fi plecarea și venirea unor membri, diverse perioade istorice, fără însă a renunța la principiile sale, la visele și speranțele de libertate, nedezamăgindu-și niciodată fanii și producând de-a lungul timpului 17 albume de studio.

Iris, în formula Cristi Minculescu, Valter & Boro, ca la fiecare concert a întâmpinat publicul cu clasicul “Bună seara, prieteni!” și cu piese cu care am copilărit cu toții: ”Floare de Iris”, “De vei pleca”, “Strada ta” și multe altele.

“Vin la concertele Iris de peste 20 de ani. Sunt unul dintre acei fani pe care Iris îi are de dinainte de a fi interziși în comunism. Ascult cu drag rock, sunt de părere că acest gen nu va muri niciodată, este o muzică sinceră și plină de emoție, poți să plângi pe rock, poți să te distrezi, poți să te îndrăgostești pe rock, poți trăi orice sentiment pe acest gen muzical. Iar Iris este una dintre acele formații în care putem găsi orice fel de sentiment, personal am trăit foarte multe alături de această trupă și are un loc special la mine în suflet”, a declarat Ovidiu Adam.

În publicul numeros strâns în fața scenei, s-au regăsit și foarte mulți tineri, de la elevi de liceu până la studenți.

“Deși nu sunt un ascultător de muzică rock am rămas profund impresionat de show-ul pe care l-a făcut trupa pe scenă. În ciuda vârstei lor au o energie pe care nu am mai întâlnit-o înainte. Bineînțeles că am mai auzit de Iris de la cunoscuți, dar niciodată nu am avut ocazia sau curiozitatea să ascult atât de mult și cred că voi începe să frecventez mai des concertele de muzică rock”, a mărturisit Ionuț Florin.

Și părinți alături de copii nu au lipsit, de asemenea, din marea de oameni din fața scenei, fredonând cot la cot versurile pieselor cântate de Iris.

“Acesta nu este primul concert unde o aducem pe asta mică cu noi. Eu cu soțul meu ascultăm genul acesta muzical de când eram în liceu și uite că am ajuns să ne creștem și copilul pe aceleași ritmuri pe care le ascultăm de mai bine de 20 de ani. Iris este o trupă care ne-a crescut să spunem așa, în perioada în care eram în liceu și am început să ascultăm rock formația Iris era una din cele mai populare trupe și era o trupă accesibilă pe care o puteai asculta live foarte ușor. Iar fetița noastră deși este doar în clasa a III-a deja începe să ne calce pe urme și a început să asculte singură genul acesta muzical și nu poate decât să ne bucure”, ne-a declarat un cuplu prezent în Piața Victoriei.

Adrian MURARIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE