Home / Social / Încă un stat european va legaliza consumul de canabis

Încă un stat european va legaliza consumul de canabis

Distribuie

Germania a devenit a noua țară care a legalizat canabisul pentru uz recreațional

Fumatul de canabis în majoritatea spațiilor publice va fi acum legal de la 1 aprilie.

Germania urmează să legalizeze canabisul, permițând posesia a până la 25 de grame și cultivând până la trei plante pentru uz personal, scrie Daily Mail.

Germania este astăzi pregătită să se alăture listei țărilor care au legalizat canabisul pentru uz personal.

Parlamentul țării este pe cale să voteze o lege care va legaliza cultivarea și consumul unei cantități limitate de drog.

Dacă parlamentarii votează da, fumatul de canabis în multe spații publice va fi legal de la 1 aprilie. Această decizie este luată în efortul de a regulariza comportamentul celor 4,5 milioane de germani despre care se estimează că vor folosi planta.

Conform propunerilor aduse de coaliția tripartită de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, cultivarea a până la trei plante pentru consum privat și deținerea a până la 25 de grame (0,88 oz) de canabis ar fi legalizată.

Între timp, producția de canabis la scară mai mare, dar încă necomercială, ar fi permisă membrilor așa-numitelor cluburi de canabis.

Aceste cluburi ar avea nu mai mult de 500 de membri, toți ar trebui să fie adulți și doar membrii clubului ar avea voie să-și consume producția – această parte a legii ar intra în vigoare la 1 iulie.

Mișcarea ar face Germania a noua țară care legalizează consumul de droguri în scopuri recreative – este, de asemenea, legal în unele jurisdicții din Statele Unite și Australia.

Multe mai multe țări permit utilizarea sa medicală ca analgezic, care este o practică pe care Germania intenționează să o reglementeze într-o lege separată.

Canabisul este cel mai utilizat drog ilegal din lume, iar consumul lui în Germania a crescut în ultimii ani, în ciuda legilor actuale care îl interzic.Numărul de adulți din Germania cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care au consumat cel puțin o dată canabis aproape sa dublat în 2021 față de deceniul precedent, la 25%, potrivit Ministerului Sănătății.

Conservatorii din opoziție se opun noilor reguli, despre care spun că sunt prea complicate pentru a le aplica autorităților și ar putea duce la un consum mai mare. Este important de reținut că, totuși, canabisul ar rămâne ilegal pentru minori și extrem de restricționat pentru adulții tineri. De asemenea, consumul acestuia în apropierea școlilor și locurilor de joacă ar fi ilegal.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

E nevoie de încă 100 de voturi pentru proiectul de sterlizare câini și pisici!

Distribuie Există în continuare cereri multe pentru sterilizări, oamenii au început să gândească rațional, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.