Încă un stat european va legaliza consumul de canabis Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Încă un stat european va legaliza consumul de canabis

Germania a devenit a noua țară care a legalizat canabisul pentru uz recreațional

Fumatul de canabis în majoritatea spațiilor publice va fi acum legal de la 1 aprilie.

Germania urmează să legalizeze canabisul, permițând posesia a până la 25 de grame și cultivând până la trei plante pentru uz personal, scrie Daily Mail.

Germania este astăzi pregătită să se alăture listei țărilor care au legalizat canabisul pentru uz personal.

Parlamentul țării este pe cale să voteze o lege care va legaliza cultivarea și consumul unei cantități limitate de drog.

Dacă parlamentarii votează da, fumatul de canabis în multe spații publice va fi legal de la 1 aprilie. Această decizie este luată în efortul de a regulariza comportamentul celor 4,5 milioane de germani despre care se estimează că vor folosi planta.

Conform propunerilor aduse de coaliția tripartită de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, cultivarea a până la trei plante pentru consum privat și deținerea a până la 25 de grame (0,88 oz) de canabis ar fi legalizată.

Între timp, producția de canabis la scară mai mare, dar încă necomercială, ar fi permisă membrilor așa-numitelor cluburi de canabis.

Aceste cluburi ar avea nu mai mult de 500 de membri, toți ar trebui să fie adulți și doar membrii clubului ar avea voie să-și consume producția – această parte a legii ar intra în vigoare la 1 iulie.

Mișcarea ar face Germania a noua țară care legalizează consumul de droguri în scopuri recreative – este, de asemenea, legal în unele jurisdicții din Statele Unite și Australia.

Multe mai multe țări permit utilizarea sa medicală ca analgezic, care este o practică pe care Germania intenționează să o reglementeze într-o lege separată.

Canabisul este cel mai utilizat drog ilegal din lume, iar consumul lui în Germania a crescut în ultimii ani, în ciuda legilor actuale care îl interzic.Numărul de adulți din Germania cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care au consumat cel puțin o dată canabis aproape sa dublat în 2021 față de deceniul precedent, la 25%, potrivit Ministerului Sănătății.

Conservatorii din opoziție se opun noilor reguli, despre care spun că sunt prea complicate pentru a le aplica autorităților și ar putea duce la un consum mai mare. Este important de reținut că, totuși, canabisul ar rămâne ilegal pentru minori și extrem de restricționat pentru adulții tineri. De asemenea, consumul acestuia în apropierea școlilor și locurilor de joacă ar fi ilegal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE