Veste bună pentru femeile angajate în privat! Primesc tichete cadou de 8 martie Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 472 Vizualizări

Veste bună pentru femeile angajate în privat! Primesc tichete cadou de 8 martie

Ziua Femeii este încă un prilej în care angajatorii pot oferi vouchere cadou, conform legii. Plafonul de 150 de lei a fost majorat la 300 de lei, la finalul lunii decembrie 2021, prin OUG.
Veste bună pentru femei! Cu ocazia Zilei de 8 Martie, angajatorii pot acorda vouchere în valoare de 300 de lei.
Guvernul a anunțat că aceste cadouri în bani oferite cu ocazia unei zile speciale vor fi scutite de impozitul pe venit și de contribuțiile sociale obligatorii, conform dispozițiilor din Codul fiscal.
De obicei, companiile private oferă atât cadouri în bani, cât și o zi liberă de 8 Martie. Conform Ordonanței de Urgență, este obligatoriu ca firmele să utilizeze carduri pentru toate tichetele valorice, inclusiv pentru certificatele cadou.
„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 lei.
Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, a transmis Agenția Naționala de Administrare Fiscală, ANAF.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE