Târgu Mureș: Începe demontarea ultimilor stâlpi cu semafoare vechi! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1633 Vizualizări

Târgu Mureș: Începe demontarea ultimilor stâlpi cu semafoare vechi!

În această săptămână începe demontarea ultimilor stâlpi cu semafoare vechi, a anunțat marți, 2 aprilie, Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, în paralel începe și punerea în funcțiune, etapizat, a semafoarelor în întreg orașul.

”Pentru creșterea siguranței pietonilor au fost instalate acum semafoare noi în 25 de intersecții dar și la treceri de pietoni, în locuri unde nu exista până acum semaforizare însă era necesară. Ultimele șapte intersecții din oraș urmează să fie integrate în noul sistem de semaforizare: Gheorghe Doja – Rampei, Gheorghe Doja – Bega, Gheorghe Doja – Rodnei, Gheorghe ⁠Doja – 1 Decembrie 1918 – Cuza Vodă, 1 Decembrie 1918 – Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazu – Papiu,  Piața Republicii – Mărăști. Deși majoritatea lucrărilor vor fi desfășurate în principal pe timp de noapte, dorim să atragem atenția participanților la trafic că este posibil să apară blocaje temporare în unele intersecții, în special în perioadele de trafic intens. La majoritatea trecerilor de pietoni, este disponibil un buton prin care pietonii pot semnaliza sistemului dorința de a traversa. Sistemul digital primește această solicitare și acționează în consecință, oprind traficul pentru siguranța traversării pietonilor. De asemenea, îmbunătățește siguranța traficului pentru toți utilizatorii, atât pentru automobile sau transportul alternativ (biciclete) cât și pentru pietoni”, a informat sursa citată.

Conform aceleiași surse, înlocuirea sistemului vechi cu unul modern și eficient de către firma Swarco ”necesită timp și informații detaliate, mai ales pentru a-l adapta la condițiile de trafic specifice din Târgu Mureș”, iar în cele 40 de intersecții dotate cu semafoarele noi ”au fost instalate camere video și senzori specializați pentru transmiterea datelor referitoare la traficul rutier, inclusiv numărul de vehicule, greutatea și viteza acestora.”

”Softul dedicat colectează aceste informații și poate efectua simulări în timp real pentru identificarea soluțiilor eficiente de fluidizare a traficului și protejarea pietonilor. Rugăm pietonii și participanții la trafic să fie atenți, în această perioadă, la noile semnalizări rutiere și să circule cu prudență”, a mai transmis Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE