VIDEO: Inimă transportată cu elicopterul la Târgu Mureș, pentru un transplant Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1176 Vizualizări

VIDEO: Inimă transportată cu elicopterul la Târgu Mureș, pentru un transplant

Un elicopter Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a efectuat, sâmbătă, o misiune contra conometru pentru transportul la Târgu Mureşti şi Bucureşti a două organe prelevate pentru transplant de la un pacient din judeţul Bistriţa-Năsăud.


Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), este vorba despre o inimă care a fost dusă la Târgu Mureş şi de un ficat care a fost transportat pentru salvarea vieţii unui pacient din Bucureşti.
„Astăzi, 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfăşurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate şi a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistriţa la Târgu Mureş şi Bucureşti. Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării şi până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluţie pentru salvarea prin transplant a vieţii a doi pacienţi a fost ca misiunea să se efectueze de urgenţă şi cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.”, se menţionează în informarea postată de DSU, pe Facebook.
Misiunea a fost executată într-un timp de numai două ore.
„Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii noştri au reuşit să transporte, în două ore, o inimă la Târgu Mureş şi un ficat la Bucureşti, pentru a ajuta ca doi oameni să primească o nouă şansă la viaţă”, se mai afirmă în postarea DSU.
(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE