Atelier de Journaling la Muzeul Județean Mureș: „Journalingul este cea mai ieftină formă de terapie” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 349 Vizualizări

Atelier de Journaling la Muzeul Județean Mureș: „Journalingul este cea mai ieftină formă de terapie”

Secția de Artă din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează joi, 9 mai, un atelier de journaling cu tema „Puterea vindecătoare a scrisului ca formă de auto-cunoaștere”. Evenimentul intitulat „Atelier de Journaling – Pallady”, este organizat de reprezentanții muzeului în colaborare cu  actrița și scriitoarea Mela Mihai și jurnalistul cu o experiență de 20 de ani la National Geographic Cătălin Gruia care este și scriitor, psiholog și coach.

De asemenea, alături de cei doi invitați se va afla și istoricul de artă Cora Fodor, care îi va introduce pe participanți în atmosfera unică a expoziției „Pallady”, „pregătind terenul pentru explorarea personală prin artă și scriitură”, informează organizatorii evenimentului, potrivit radiomures.ro.

Oamenii se pot înscrie, este un atelier gratuit, în care pur și simplu facem cunoștință târgumureșenilor cu această formă de terapie. Journalingul este poate cea mai ieftină spre gratis formă de terapie pe care o poți face, care, părțile de anxietate, de depresie, de probleme mai ușoare, le rezolvă cu brio”, explică psihologul Cătălin Gruia, care menționează că numărul de locuri disponibile în cadrul atelierului este limitat.

Ce este journalingul?

Journalingul înseamnă așternerea gândurilor personale pe hârtie într-un jurnal. În cadrul atelierului de la Muzeul județean participanții vor învăța tehnici de bază ale jurnalingului, vor explora modalități prin care scrisul poate facilita introspecția, și vor descoperi cum arta și jurnalingul se întrepătrund. Dar, ce putere de vindecare are journalingul?

Sunt deja sute de studii făcute pe journaling, care confirmă fără drept de apel îmbunătățiri incredibile, adică ameliorarea stării de bine psihologică, reduce depresia și anxietatea, îmbunătățește sistemul imunitar, crește performanța academică sau profesională, facilitează depășirea traumelor și a problemelor dificile”, mai spune Cătălin Gruia.

Astfel, doritorii sunt așteptați să se înscrie la adresa de email pr@muzeulmures.ro până în data de 5 mai. Atelierul se va ține începând cu ora 18:00 la Palatul Culturi din Târgu Mureș, aripa dreaptă, etajul doi, în data de 9 mai.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE