Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc nu e ilegal Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 545 Vizualizări

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc nu e ilegal

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a comentat asupra proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc, inițiat de către 10 cetățeni români de etnie maghiară din județul Harghita. 

“Acest proiect a mai fost în Parlament și nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Este la început de procedură, nu știm dacă va ajunge în Parlament sau nu, fiindcă urmează procedura de a aduna semnături, după aceea merge la Curtea Constituțională și abia după ce trece de curte, ajunge în Parlament. Și putem discuta, când va ajunge în Parlament”, a declarat președintele UDMR.
Kelemen Hunor a subliniat că cei 10 inițiatori nu au făcut nimic ilegal pentru că altfel inițiativa cetățenească nu ar fi fost publicată în Monitorul Oficial.
Liderul UDMR nu a dorit să comenteze declarația lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care a susținut că: “Regret că există astfel de iniţiative pentru că astea fac să incite anumite părţi din populaţie, să le aducă într-o stare care nu e foarte foarte pozitivă”.
“Eu nu comentez nici ceea ce spune Dragnea, nici ceea ce spun alții, eu spun că nu este nimic ilegal, nu este nimic imoral, nu este nimic ieșit din comun”, a mai spus Kelemen.
Proiectul care a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ a fost publicat joi, 26 ianuarie, în Monitorul Oficial. Pentru a fi depusă și votată în Parlament, inițiativa legislație trebuie să fie însoțită de 100.000 de semnături din minimum zece județe. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE