Péter Ferenc: Modernizăm drumuri și poduri pentru un transport sigur Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1591 Vizualizări

Péter Ferenc: Modernizăm drumuri și poduri pentru un transport sigur

În cadrul lucrărilor anuale de întreținere a rețelei de drumuri județene, Consiliul Județean Mureș se concentrează pe reabilitarea pas cu pas a podurilor. În ultimii 4 ani, am lansat mai multe investiții majore. Anul trecut, am finalizat noile poduri din Odrihei și Suplac și tot anul trecut am inaugurat noul pod din Sărățeni, unde am construit un pod din beton armat pentru a înlocui podul veche din lemn. Lucrările au fost finanțate de Consiliul Județean din resurse proprii și din fonduri guvernamentale.

„Siguranța transportului se bazează pe o rețea rutieră modernă. Consiliul Județean efectuează o evaluare anuală a stării drumurilor și podurilor din județ și stabilește prioritățile pentru investițiile viitoare. Avem în plan reabilitarea tuturor podurilor, noi lucrări fiind bugetate în fiecare an. În ultimii 4 ani, am demarat 8 reabilitări de poduri din fonduri proprii, iar până la sfârșitul anului le vom deschide toate pentru circulație”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Președintele a menționat că una dintre lucrările în curs de desfășurare care este așteptată cu nerăbdare de locuitorii din zonă este reabilitarea podului din Sânvăsii, care a fost amânată din cauza unor obstacole neprevăzute. După începerea lucrărilor, s-a descoperit că și structura de susținere a podului este slăbită, astfel că lucrarea a  trebuit să fie reproiectată. Se așteaptă ca noul pod să fie deschis pentru a fi folosit de localnici începând cu luna septembrie.  Lucrările de reabilitare la podul din Gurghiu au fost finalizate în luna aprilie, iar reabilitarea podului din Beica de Jos avansează, de asemenea, și este programată să fie finalizată în toamna acestui an. De asemenea, se lucrează la reabilitarea unui pod în Sâncraiu de Mureș și la Nazna, unde lucrările vor fi finalizate în curând.

„Consiliul Județean Mureș a alocat în bugetul din acest an o sumă importantă pentru planificare. Vom moderniza podurile din apropierea localităților Șăulia, Band, Valea Largă, Adămuș și Ațintiș. Acolo unde proiectele sunt finalizate, vom începe lucrările, iar acolo unde sunt încă în pregătire, vom încerca să alocăm fonduri bugetare pentru a putea începe investițiile”, a declarat Péter Ferenc.

De asemenea, au fost modernizate podurile de pe drumurile județene, care au fost reabilitate cu ajutorul programelor guvernamentale sau cu fonduri europene. Astfel, au fost reabilitate două poduri pe tronsonul de drum Ungheni-Mica-Târnăveni și s-au construit 3 poduri noi pe drumul dintre Sighișoara și Agnita. În plus, s-a modernizat un pod pe drumul județean dintre Archita și Mureni și un pod pe drumul județean dintre Luduș și Sărmașu.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE