Share

Home / Administratie / Dorin Florea, proiecte de infrastructură sub motto-ul “Scoaterea municipiului Târgu-Mureş din izolare”

Dorin Florea, proiecte de infrastructură sub motto-ul “Scoaterea municipiului Târgu-Mureş din izolare”

În perioada următoare, Primăria municipiului Târgu-Mureş va promova proiecte de infrastructură sub genericul “Scoaterea municipiului Târgu-Mureş din izolare”. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, în Raportul de activitate pe anul 2017, document făcut public pe pagina web a instituţiei, www.tirgumures.ro.

Inel exterior de circulaţie

Referindu-se la proiectele prioritare de dezvoltare urbană, primarul municipiului Târgu-Mureş propune realizarea unui inel exterior de circulaţie care să contribuie la decongestionarea traficului rutier.

„În vederea dirijării traficului greu şi al celui de tranzit în afara oraşului, Municipiul Târgu-Mureş îşi propune realizarea unui inel exterior de circulaţie care să funcţioneze ca o centură ocolitoare şi să facă totodată legătura cu viitoarea Autostradă Transilvania. De asemenea, acesta va facilita accesul în principalele zone economice, ca şi spre aeroport, din judeţele învecinate – Cluj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sibiu, realizând şi unirea tuturor drumurilor naţionale care vin din aceste judeţe spre Târgu-Mureş. Finalizarea Inelului Mare va conduce şi la decongestionarea traficului în zona vestică a judeţului Mureş, cuprinzând şi localităţi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud”, a precizat dr. Dorin Florea.

Proiecte pentru Inelul Mic

În raportul pe anul 2017, dr. Dorin Florea a subliniat că Primăria municipiului Târgu-Mureş îşi propune să eficientizeze traseele rutiere, prin definirea unui inel interior de circulaţie (Inelul Mic), iar în acest sens, proiectele propuse care vor concura la atingerea acestui obiectiv sunt:

1) Prelungirea Căii Sighişoarei pe trei tronsoane:

– Prelungirea Căii Sighişoarei în direcţia DN 13, Târgu-Mureş;

– Construirea unei străzi de legătură între prelungirea Căii Sighişoarei în direcţia DN 13, Târgu-Mureş;

– Realizarea unui tronson de legătură între strada Budiului şi Autostrada Transilvania, Târgu-Mureş;

2) Stradă de legătură între DJ135 (spre Livezeni) şi centura ocolitoare propusă de Consiliul Judeţean Mureş (DN 13 spre Sighişoara şi DN spre Reghin);

3) Realizarea unui pod nou: Pod peste râul Mureş în zona Aleea Carpaţi, Târgu-Mureş;

4) Realizarea unui pod nou: Pod peste râul Mureş în zona Azomureş, Târgu-Mureş;

5) Crearea unei străzi de legătură între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi strada Livezeni;

6) Tren urban pe ruta: Reghin – Târgu-Mureş – Aeroportul „Transilvania” – Războieni;

7) Reparaţie capitală a podului peste râul Mureş cu pasaj superior peste linia CF Deda Târgu-Mureş, strada Călăraşilor;

8) Cale de circulaţie pe latura de nord-vest a municipiului Târgu-Mureş;

9) Calea ferată – transmutare sau semi-îngropare;

10) Realizarea unei căi rapide de circulaţie rutieră, exclus traficul greu, care să traverseze oraşul pe direcţia Cluj – Reghin, pe traseul actual al căii ferate care se va muta pe malul drept al Mureşului;

11) Extinderea zonei peri-urbane incluzând şi municipiul Reghin.

Alex TOTH

 

 

 

Share

1 comentariu

  1. Laso balta bai florea ,ce ai mai facut in Tg.Mures ca sa mai faci ,ai facut pentru tine ,maior,gliga,cioban,valcauan,imola,bretfelean.Trebuie sa pleci si tu te-ai plictisit de functia de primar,dar noi ,nici sa nu mai auzim te tine.Ai strans gloata de tineri pensionari din politie si securitate si nu mai misca nimeni in fata ta de dictator mic.Oamenii normali cu studii nu au unde lucta ,cu studii superioare sau sunt in subordinea securistilor si militienilor,mai mare rusinea,nici unde nu e ca aici.Nu iti este frica de dumnezeu.Ai trimis pe mana dna atati oameni integrii cu coloana si demnitate ca sa le rupa gatul si sa sufere pentru tine si maior sa va ascundeti voi mizeriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Distincţie internaţională pentru Municipiul Sighişoara

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a anunţat, în urmă cu câteva zile, că Municipiul Sighişoara …

Share
Share