Fotbal american la Târgu-Mureş ! Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Fotbal american la Târgu-Mureş !

În weekendul trecut a demarat a cincea ediţie a campionatului de fotbal american (!) din România. În această nouă disciplină în România sunt opt echipe, cel mai mare număr de la prima ediţie, care a demarat în anul 2010. Acestea sunt împărţite în două grupe de câte patru, Conferinţa Sud-Est şi cea de Nord-Vest. În prima se duelează patru echipe bucureştene: Rebels, Thunder-Wolverines, Warriors şi Predators, iar în a doua sunt echipe din Cluj, Timişoara, Baia Mare şi Târgu-Mureş, debutantă în această ediţie. Cele opt se întâlnesc în cadrul grupelor în sistem turneu, într-un singur joc, după care se vor disputa semifinalele şi finalele.

”Monştrii” au luat fiinţă în urmă cu un an

Aşadar, în Conferinţa de Nord-Vest este prezentă şi o echipă târgumureşeană, sub denumirea de ”Mureş Monsters”. Aceasta a luat fiinţă în urmă cu un an, la iniţiativa lui Szölösi Lászlo jr, fiul fostului jucător al ASA din anii ’70, care este preşedinte şi antrenor al clubului. Lotul cuprinde 32 de jucători, majoritatea târgumureşeni, se pregătesc pe terenul din Corunca şi va susţine partidele pe cel din Mureşeni. ”Echipa a luat fiinţă din cercul de prieteni şi numele l-am ales ca ceva care să semene cu Mureşul şi un nume bătăios, caracteristic acestei discipline, la fel ca şi celelalte echipe, inspirate din campionatul american. Suntem la început de drum şi deocamdată ne autofinanţăm, începând cu echipamentul”, ne-a dat primele detalii despre noua echipă Nagy Attila, vicepreşedintele clubului, care ne-a promis că va oferi în cel mai scurt timp şi detalii despre regulile acestei discipline.

Debut la campioni

În prima partidă disputată în cadrul conferinţei de Nord-Vest echipa tîrgumureşeană a evoluat în deplasare, la Cluj, în fieful campioanei ultimelor două ediţii, Cluj Crusaders. După un start lansat al clujenilor, care a surprins neexperimentata echipă mureşeană, ”monştrii” au reuşit după pauză să echilibreze disputa, şi să pună probleme în dese rânduri campioanei. Clujenii s-au impus totuşi fără probleme cu 48-6 (20-0, 16-0, 0-6, 12-0). Singura reuşită a mureşenilor a reprezentat-o touch downul (care aduce 6 puncte) reuşit de Andreas Dumitraşcu. În cealaltă partidă din grupă, Baia Mare Miners a cedat pe teren propriu cu Timişoara 89ers cu 0-44 (0-13, 0-8, 0-23, 0-0). Următoarele partide din Conferinţa Nord-Vest vor avea loc în wekend-ul viitor, la Târgu Mureş, unde se va disputa partida Mureş Monsters- Baia Mare Miners, în 17 mai şi la Timişoara, între gazdele de la Timişoara 89ers şi Cluj Crusaders, care se va juca în 18 mai. În acest week-end, în 10-11 mai vor începe şi partidele din cealaltă grupă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE