Ungurii nu se mai înţeleg cu secuii Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Ungurii nu se mai înţeleg cu secuii

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM) Covasna, Gazda Zoltan, susţine că Uniunea este indignată de modul în care Poliţia se interesează de activitatea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS). Gazda a afirmat că un jandarm din oraşul Covasna, Kovacs Attila, trimis de Poliţie, s-a prezentat, în urmă cu câteva zile, la preşedintele UCM din zona oraşului Covasna, Cseh Bela, pentru a se interesa câte persoane se vor deplasa şi în ce scop, în data de 29 ianuarie, la Gheorgheni, unde urma să se desfăşoare şedinţa Consiliului Naţional Secuiesc.
"Colegul nostru a scos jandarmul afară, refuzând să ofere orice informaţie”, a afirmat Gazda, declarându-se indignat de acest gest. Liderul UCM Covasna a declarat că jandarmul încerca să obţină informaţii despre şedinţa CNS şi despre persoanele care urmau să participe la întrunirea de la Gheorgheni de la un lider UCM, ceea ce dovedeşte faptul că Poliţia nu face diferenţa între UCM şi CNS.
şeful IPJ Covasna, chestorul Constantin Scurtu, a respins acuzaţiile liderului UCM Covasna. Chestorul Scurtu a declarat că jandarmii nu se află în subordinea instituţiei pe care o conduce şi că poliţiştii din Covasna nu aveau nici un motiv să se intereseze despre o întrunire care urma să aibă loc în judeţul Harghita.
Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a amânat şedinţa programată pentru sâmbăta trecută, la Târgu Mureş, în cadrul căreia urma să îşi reînnoiască structurile de conducere şi să adopte hotărâri referitoare la organizarea referendumurilor privind autonomia ţinutului Secuiesc.
Potrivit unor surse din CNMT, data la care va avea loc şedinţa va fi anunţată ulterior, iar motivul oficial pentru amânarea acesteia îl constituie vremea nefavorabilă. Aceleaşi surse au afirmat, însă, că la luarea acestei decizii au contribuit şi disesiunile recent apărute între liderii CNMT şi ai Consiliului Naţional Secuiesc. La începutul săptămânii trecute, aceleaşi surse indicau faptul că CNS s-ar putea scinda de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, în care este în prezent ca parte integrantă şi că liderii naţionali ai CNS, deşi invitaţi la întâlnirea de la Târgu Mureş a CNMT, intenţionau să facă o şedinţă paralelă la Gheorgheni. În prezent, potrivit aceloraşi surse şi CNS a renunţat la şedinţa de la Gheorgheni, în judeţul Harghita. (O.K.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE