UDMR, contestație în instanță împotriva lui Máthé Zsolt Péter, candidat la președinția Consiliului Județean Mureș! Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1820 Vizualizări

UDMR, contestație în instanță împotriva lui Máthé Zsolt Péter, candidat la președinția Consiliului Județean Mureș!

Un complet de judecată al Secției Civile din cadrul Tribunalului Mureș a respins vineri, 3 mai, o contestație formulată de către Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) împotriva candidaturii lui Máthé Zsolt Péter, candidat independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș la alegerile locale din 9 iunie.
Soluția instanței
Redăm, în rândurile următoare, soluția pe scurt în dosarul respectiv, Nr. 3117/102/2024, publicată pe portalul instanțelor din România, www.portal.just.ro: ”Respinge contestația formulată de contestatoarea UDMR Mureş (cu datele) împotriva Hotărârii nr. 17/30 aprilie 2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş, sub sancțiunea nulității. Prezenta hotărâre nu se comunică. La data rămânerii definitive a hotărârii, dispune aducerea acesteia de îndată la cunoștința Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei azi, 3 mai 2024.”
Candidat ludușean, susținut puternic din… Ungheni
Contactat de cotidianul Zi de Zi, senatorul Novák Levente, șeful de campanie al UDMR Mureș la alegerile din 9 iunie, a dezvăluit că motivul contestației a vizat ”veridicitatea semnăturilor de susținere a candidatului Máthé, fost candidat PNL la Primăria Luduș (în anul 2016, când a obținut un scor de 14% – n.a.), care s-a trezit din senin să candideze la președinția Consiliului Județean, ceea ce e un lucru normal dacă vrea.”
”Mi s-a părut interesant că fără să își anunțe intenția a apărut în ultima zi să își depună candidatura ca și independent. Știu cât de greu e să aduni semnături de susținere, mai ales nefiind anunțată intenția lui de dinainte, am zis să vedem dacă semnăturile de susținere sunt în regulă sau nu. Instanța nu a cerut lista de susținători să o verifice, deci practic au rămas neverificate”, a declarat autorul contestației, senatorul Novák Levente.
Totodată, șeful de campanie al UDMR Mureș a catalogat ”mai mult decât suspect” faptul că foarte multe semnături pentru susținerea candidaturii lui Máthé Zsolt Péter, candidat originar din orașul Luduș, sunt din… orașul Ungheni.
”O mare parte din semnăturile lui de susținere sunt din orașul Ungheni, omul nu și-a anunțat de dinainte intenția că vrea să candideze, dar s-a trezit brusc cu semnăturile, 4.500 de semnături de susținere”, a mai spus senatorul Novák Levente.

Apelul UDMR, respins

Duminică, 5 mai, un complet de judecată din cadrul Secției I civilă – Curtea de Apel Târgu Mureș a respins apelul formulat de către UDMR Mureș.

Conform aceluiași portal al instanțelor din România, soluția pe scurt a fost următoarea: ”Respinge apelul declarat de contestatoarea UDMR Mureş (cu sediul) împotriva sentinţei civile 2411 din 3 mai 2024, pronunţată de Tribunalul Mureş în dosarul nr. 3117/102/2024. Obligă contestatoarea UDMR Mureş să plătească intimatului Mathe Zsolt Peter (cu dom) suma de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 5 mai 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Dispune comunicarea prezentei decizii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28. Mureş.
Document: Hotărâre 499/2024.”
Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE