Liberalii şi ciolanul de împărţit Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Liberalii şi ciolanul de împărţit

135_dir-silvica.gifSilvicultorii – conduşi de controversatul şi colericul Herlea

Ieri era aşteptat la Târgu Mureş directorul tehnic Dima din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor pentru a anunţa schimbarea directorului Direcţiei Silvice Mureş. Până la urmă iminenta înlocuire nu s-a produs, aterizarea oficialului fiind contramandată.

Totuşi, schimbarea manageriatului Romsilva Mureş rămâne în discuţie. Astfel, după ce PNL a solicitat să-i revină această direcţie, zvonacii care împânzesc şi acest partid au dat ca sigură preluarea conducerii direcţiei – funcţiile de director general şi adjunct – de către o echipă de tinerei cărora abia le-au mijit tuleiele. Astfel, pe linia PNL Reghin, urma ca şefia să ajungă în mâinile lui Cristian Chirteş, şeful Ocolului Silvic Fâncel. Doar că între timp, liberalii au renunţat la această alegere, care urma să fie intens atacată de mass-media. Dar pentru a face lumină în cazul tânărului de nici 30 de ani care vroia mâna Pădurilor mureşene, vă vom lămuri noi ceea ce liberalii nu au avut curaj să facă public, contrar declaraţiilor sforăitoare despre transparenţă. Astfel, Cristian Chirteş nu are un CV prea bogat în realizări, cât în nenumărate sesizări pe linie disciplinară, care de altfel ne-au şi parvenit. În 1998, când a intrat în direcţie, proaspăt absolvent al Silviculturii de la Braşov, acesta a ajuns la Ocolul Sângeorgiu de Mureş. Acolo, lucru care bănuim că nu îi este străin liderului PD, Dinu Socotar, originar din zonă, s-a remarcat că însemna cu ciocanul de marcat arbori pe care îi vindea apoi populaţiei. Că îi vindea era una, dar că uita să mai verse banii în conturile direcţiei nu mai înţelegem. Localnicii ne-au declarat că Chirteş şi-a cumpărat electrocasnice de cele câteva zeci de milioane dosite. Neregulile s-au soldat se pare doar cu sancţionare, din moment ce a fost păstrat printre silvicultori, şi cu recuperarea prejudiciului. De asemenea, din glorioasele fapte de arme ale lui Cristian Chirteş trebuie să mai amintim de dispariţia misterioasă a aproape 400 de metri cubi de lemne – vreo 25 de remorci – din cantonul vecin celui pe care îl administra şi care absolut întâmplător au fost transportate prin cantonul său. Considerăm că bietul pădurar “furat” de nu se ştie cine, cu soţia decedată şi cu cei cinci copii mici în îngrijire îi mulţumeşte şi astăzi. Nu în ultimul rând, că ar fi multe de spus despre competenţele profesionale “deosebite” ale insului ar fi de amintit vânătoarea ilegală – pe care s-a dat peste cap să o legalizeze, nereuşind – de la Osoi, după anunţarea sa ca principal candidat la şefia pădurilor. Când s-a remarcat ca şi în alte ocazii, inclusiv de pe băncile şcolii când în loc să stea în şezut, era văzut într-o poziţie specifică îndrăgostiţilor de licori bahice.
Cam acesta e Cristian Chirteş, prima propunere a liberalilor, pentru care îi felicităm.

Herlea şi familia vraişte

Bineînţeles, nu putem să nu ne oprim asupra celei recent vehiculate, şi anume Teodor Herlea, nume de altfel menţionat şi în unul dintre numerele trecute ale cotidianului nostru drept potenţial director general al Direcţiei Silvice. Şi atunci, dar şi acum, menţionăm că acesta este susţinut puternic de senatorul Mihail Antonie, asupra preferinţelor căruia avem întotdeauna dubii. Dar se pare că senatorul liberal a fost înduioşat de amintirea anilor de şcoală generală petrecuţi alături de Teodor Herlea. Despre noul candidat, care va face echipă cu controversatul şef al Ocolului Silvic Răstoliţa – Cotiso, localnicii ştiu de ce, vă putem spune că momentan ocupă funcţia de şef al Ocolului Silvic Târgu Mureş. În această funcţie a ajuns după ce în perioada 1996-2000 a fost director tehnic al direcţiei şi a supervizat – ştim cum, şi dăm un singur exemplu – Răstoliţa, toate licitaţiile organizate de instituţie. Bineînţeles, nu e un amănunt nesemnificativ, mâna sa dreaptă a fost acelaşi Cotiso. Din cauza reclamaţiilor numeroase a fost mutat disciplinar. Din respect pentru fosta sa familie, nu am fi vrut să amintim de escapadele sale amoroase, care au degenerat într-o tragedie familială. Dar cum scandalurile s-au derulat în văzul silvicultorilor am fost şi cum am fost şi noi impresionaţi de ţinuta sa morală înaltă, amintim şi acest aspect al biografiei. Pentru a ne opri aici, ştiut fiind faptul că nu ne amestecăm în viaţa privată. Dar despre Teodor Herlea avem de scris un roman, spaţiul nu ne permite însă.
Directorul actual, contactat, a refuzat să comenteze CV-ul celor doi.
Nu ne rămâne decât să îi felicităm încă o dată pe liberali. Sunteţi profi, în argou …
Alexandru CARS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE