Steaua a renunţat la ASA Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Steaua a renunţat la ASA

La puţin timp după ce a decis să preia Clubul Sportiv Armata Târgu Mureş(ASA), cu secţiile de haltere, box, tenis de câmp, volei şi judo, cei din conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua s-au răzgândit. Surse din Bucureşti susţin că ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a hotărât să renunţe la trecerea clubului târgumureşean sub tutela Steaua.

La începutul acestui an, conducerea Clubul Sportiv Armata Târgu Mureş a primit o veste importantă. În urma mai multor vizite făcute de trimişi ai MApN la Târgu Mureş, conducerea ministerului a decis să treacă secţiile sportive de la CS Armata, cu excepţia fotbalului, sub tutela Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Sportivii mureşeni urmau să-şi desfăşoare activitatea încontinuare la Târgu Mureş, dar ar fi fost conduşi de cei de la Steaua.
Cerneala de pe iscăliturile celor din MApN nici nu apucat să se usuce bine, că şefii Ministerului Apărării au hotărât să nu pună în aplicare planul de preluare a CS Armata, ba chiar să renunţe la el. Astfel, Steaua nu va mai prelua secţiile mai sus amintite. Acestea vor rămâne, deocamdată, sub tutela MApN, dar este foarte posibil ca ministerul să nu le mai finanţeze. Acest lucru este echivalent cu desfiinţarea lor.
Se pare că motivaţia principală a schimbării de macaz este “lipsa unor rezultate notabile” la secţiile aflate în discuţie, argumentaţie ciudată, având în vedere că secţia de haltere este una dintre cele mai prolifice din ţară.
Cât despre echipa de fotbal, cei din MApN susţin încontinuare că ASA trebuie să devină structură sportivă de drept privat. Secţia de fotbal are şi în momentul de faţă un statut aparte, în sensul că nu este finanţată de MApN.
Singura şansă de supravieţuire a echipei de fotbal, care are tradiţie în fotbalul românesc şi un palmares bogat, este implicarea autorităţilor locale sau a unor sponsori locali. ASA se află pe locul II în seria a 8-a
A Diviziei C de fotbal, cu şanse mari de promovare în eşalonul II.
Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE