PSD se schimbă la faţă Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

PSD se schimbă la faţă

Până în 31 martie, toate organizaţiile PSD din judeţ vor organiza alegeri – chiar dacă nu e cazul în unele organizaţii, pentru că mandatul conducerii nu a expirat –, conform hotărârii adoptate ieri de Delegaţia Pemanentă a partidului şi după ce va fi supusă aprobării Biroului Executiv Judeţean, a arătat ieri senatorul Cristian Georgescu, în cadrul unei conferinţe de presă. După parcurgerea acestei etape, va fi organizată până în 17 aprilie Conferinţa Judeţeană, unde vor fi stabilite noile structuri de conducere ale PSD Mureş. Până la acea dată, organizaţiile teritoriale pot face propuneri de candidaţi pe care-i susţin pentru a face parte din conducerea judeţeană, dar vor acceptate şi candidaturi individuale. De asemenea candidaţii vor putea să se înscrie în cursa pentru unul din fotoliile de conducere, cu condiţia ca 50%+1 din participanţii la Conferinţă să fie de acord. Candidaturile se vor putea depune doar completând un formular şi anexând un CV, renunţându-se la obligativitatea depunerii declaraţiilor de intenţie, respectiv de avere. Reprezentarea la conferinţă va fi de 1 la 16 membri, deci peste 390 de participanţi, în condiţiile în care PSD Mureş are 6300 de membri. Data exactă şi locul desfăşurării Conferinţei Judeţene se va stabili săptămâna viitoare în şedinţa BExJ. Ordinea de zi a Conferinţei va cuprinde raportul de activitate al organizaţiei judeţene, analiza rezultatelor obţinute la alegerile locale şi generale de anul trecut, programul politic al OJ, precum şi propuneri de program politic sau de completare şi/sau modificare a statutului. Pesediştii au hotărât ca structurile de conducere să se simplifice prin desemnarea în forul de conducere a maxim 10 membri. Tot la Conferinţa Judeţeană se vor desemna delegaţii pentru Congresul Naţional PSD din aprilie. Senatorul Georgescu a mai precizat că în organizaţiile de tineret şi femei nu vor avea alegeri până după congres.

Brişcaru, nemulţumit de Prefectură

Cornel Brişcaru, preşedintele LIDER, a prezentat două ordine ale prefectului Ciprian Dobre care în opinia sa au fost emise pentru a-i şicana pe cei vizaţi. Astfel, ne-a fost prezentat ord.74 prin care se constituia o comisie de cinci persoane, sub coordonarea subprefectului Burkhardt Arpad, care urma să verifice controlul legalităţii actelor adoptate de Consiliul Local Band, precum şi activitatea comisiei locale de fond funciar şi anumite activităţi cu conţinut economic derulate în comună. Cornel Brişcaru a considerat că Prefectura şi-a depăşit atribuţiile şi prin ordinul 2774 prin care se solicita ca aleşii locali să dea o dare de seamă cu litigiile de muncă privind acordarea sporului de vechime şi a unor indemnizaţii. “Dacă ni s-ar fi cerut ajutorul, nu s-ar fi făcut astfel de gafe”, a considerat Brişcaru. În replică, prefectul Ciprian Dobre ne-a declarat că: “dacă domnul Brişcaru avea nelămuriri, putea să ne trimită o petiţie în care să le formuleze şi să aştepte răspunsul Prefecturii. Mi se pare jenant să avem un dialog prin intermediul presei, deoarece această cale nu este în concordanţă cu legea”. Vom reveni.
Ligia VORO

Pe scurt
Pavel Todoran, preşedintele PSD Târgu Mureş, nu s-a declarat împotriva venirii deputatului Lavinia Şandru în PSD. “Când voi avea o cerere, nu o voi refuza”, a declarat deputatul.
În privinţa schimbărilor de la nivelul serviciilor deconcentrate, pesediştii au declarat in corpore că vor reacţiona dur atunci când se vor produce aceste schimbări, dar doar dacă vor fi încălcate prevederile legale. De asemenea, Emil Groza a ţinut să precizeze că nu înţelege de ce se mai fac rapoarte de evaluare a activităţii celor 40 de servicii dacă cele patru formaţiuni din coaliţie şi-au împărţit deja descentralizatele. Tot vicepreşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să amintească că PSD nu a procedat la schimbări arbitrare aşa cum procedează acum reprezentanţii Alianţei PNL – PD, UDMR şi PUR.
Prezent la conferinţă, deputatul Liviu Timar s-a declarat scandalizat de creşterea preţului la îngrăşăminte chimice, care au crescut cu peste 30%, fiind alarmat şi de preţul motorinei mai mare decât cel înregistrat în Olanda. Deputatul PSD a uitat să amintească însă de faptul că preţul a fost disproporţionat şi în perioada guvernării pesediste, iar că creşterea preţului la îngrăşăminte li se datorează în aceeaşi măsură – pentru nerespectarea memorandumului semnat cu FMI. Dar asta într-un alt număr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE