Jandarmii fac ordine pe stadioane Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Jandarmii fac ordine pe stadioane

279_1jandarmi.gifCluburile de fotbal din judeţ au fost instruite ieri în legătură cu ordinea şi disciplina de la meciurile organizate pe propriul teren. Reprezentanţii celor mai importante echipe mureşene au aflat ultimele noutăţi în această privinţă, de la
Marius Bonţeanu, şeful Comandamentului Teritorial de Jandarmi Mureş.

La întâlnirea de ieri au fost invitate cele 7 divizionare C din judeţ, plus câteva divizonare D şi echipa de futsal FC Transilvania. Gazdele au fost reprezentate de comandantul CJJ, Marius Bonţeanu, Iulius Cenean, adjunctul Comandamentului pentru Ordine Publică din cadrul CJJ şi Ioan Moldovan, subofiţer în cadrul Biroului de Cercetare Judidiciară, din cadrul CJJ.
Delegaţii echipelor de fotbal au aflat că în retur Jandarmeria şi Poliţia vor avea avea obligaţia să asigure siguranţa şi ordinea publică doar până la intrarea în incinta stadioanelor. Pentru siguranţa celor aflaţi pe arenele sportive, cluburile au obligaţia de a încheia contracte de colaborare cu unităţi ale Jandarmeriei sau firme specializate pe servicii de protecţie şi pază. Contractele în cauză trebuie avizate obligatoriu de Jandarmerie.
Cei de la jandarmi vor interveni în interiorul stadioanelor, dar la meciurile cu un grad ridicat de risc sau în situaţii de urgenţă. Ei mai pot interveni, din oficiu, dacă sunt puse serios în pericol viaţa şi intergitatea corporală a celor din incinta arenelor sportive.
Comandantul CJJ, Marius Bonţeanu, le-a recomandat reprezentanţilor echipei să-i scoată din tribune pe scandalagii, pe cei care printr-un comportament huliganic incită publicul la violenţă.
În afară de cei 2-3 reprezentanţi ai unei firme specializate, cluburile gazdă vor fi obligate să aibă şi proprii oameni de ordine. Nu doar teoretic.

"Eu m-aş bucura să nu fie nevoie de prezenţa forţelor de ordine. În turul campionatului nu am avut probleme deosebite, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să tratăm cu seriozitate siguranţa celor care intră în incinta unei baze sportive. De acum, cluburile pot avea contract cu cine vor, important este că acele firme care au rolul de a păstra ordinea şi disciplina pe stadion să-şi facă bine treaba", Marius Bonţeanu, Comandantul CJJ Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE