Organizaţia Mureş stă în espectativă Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Organizaţia Mureş stă în espectativă

287_nastase.gifPoziţia lui Adrian Năstase în partid a mai slăbit, odată cu încă o lovitură încasată din partea Grupului de la Cluj, care a dat tonul susţinerii actualului şef al formaţiunii la candidatura pentru o nouă funcţie. Astfel votul pentru ocuparea unui loc în comisia parlamentară de integrare europeană a fost dat în majoritate pentru candidatul propus de Victor Ponta, nu pentru cel propus de Adrian Năstase. În plus liderul Grupului de la Cluj, Ioan Rus, a declarat că nu agreează baremurile de vechime prezentate de Năstase pe motiv că “blochează competiţia”. Adrian Năstase a propus ca cei care vor să candideze la funcţiile importante să aibă o vechime de 7-10 ani în partid. Despre unul dintre oamenii fideli lui Adrian Năstase, senatorul Cristian Diaconescu, umblă zvonul că ar dori să candideze la şefia partidului, iar senatorul Sorin Oprescu şi-a anunţat clar intenţia de a fi contracandidatul lui Adrian Năstase pentru a doua poziţie în partid. Dacă se mai pune şi la socoteală şi senatorul Antonie Iorgovan, care, după ce l-a trimis pe actualul preşedinte al PSD la dracu, a anunţat că va candida exact pe aceeaşi funcţie pe care candidează Năstase, rezultă foarte clar că poziţia acestuia este serios ameninţată. Alt mare fost susţinător al lui Năstase, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a dat poruncă să fie aruncate toate tablourile cu actualul şef al partidului.
Situată între Cluj, Vrancea şi Bucureşti, organizaţia Mureş nici nu pârlojeşte câmpurile în urmă, dar nici nu ia o poziţie fermă, pe considerente de democraţie. Mai pe româneşte spus, participă la acţiune, dar nu se bagă.
Preşedintele filialei Mureş, Ovidiu Natea, a spus că treaba cu vechimea este doar o propunere şi nu înţelege de ce a creat atâtea valuri. “Toate acestea sunt chestiuni care se discută, se votează în vederea redactării unui nou statut. Şi eu sunt de părere că este realmente nevoie de o vechime de cel puţin trei ani. Că vor fi trei, şapte sau altă cifră, se va hotărî”, a spus Natea. În ceea ce priveşte înscrierea în competiţie pentru funcţii în partid la nivel central, Natea estede părere că trebuie să se facă înscrieri fără preselecţie. “Înscrierile sunt opţionale şi personale, iar delegaţii vor vota pe cine vor. Celor de la Mureş nu li s-a trasat niciodată vreo directivă pentru a acorda votul cuiva. Acreditarea ideii că PSD este împărţit în grupuri şi grupuleţe este falsă”, a apreciat Natea. Actualul lider local spune că, probabil, la rândul său, va candida pentru un nou mandat la şefia filialei.
Pentru a mai domoli spiritele în partid, Adrian Năstase a încercat fără succes o acţiune de socializare invitându-şi colegii la Capşa.
L-am contactat telefonic pe Adrian Năstase în încercarea de a afla dacă agreează non-combatul organizaţiei Mureş, dar s-a scuzat că nu poate vorbi, din cauză că se afla pe aeroportul din Munchen. Probabil că nu vroia să dea banii ţării pe roaming, deşi ştim că beneficiază de un abonament cu mii de minute incluse.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE