Şomerii au început şcoala Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Şomerii au început şcoala

290_2cursurisomeri.gifAgenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă că, la nivel naţional, în jur de 39.200 de şomeri vor beneficia de 2.300 de cursuri gratuite de recalificare. Costurile acestor cursuri vor fi suportate de la bugetul de asigurări de şomaj şi se vor ţine la instituţiile de învăţământ cu care ANOFM a încheiat contracte. Cele mai căutate domenii sunt industria uşoară, serviciile şi construcţiile.
În luna ianuarie, la nivelul judeţului Mureş un număr de 45 de şomeri au urmat aceste cursuri, formându-se ca maseuri, contabili sau zidari. În total, până la sfârşitul acestui an se vor organiza cursuri de calificare, recalificare, iniţializare, specializare sau perfectare pentru un număr de 1.140 de persoane, cu o gamă largă de meserii: barman, agricultor în culturi vegetale, tehnician în turism, zidar, brutar, frizer etc. De menţionat este faptul că la aceste cursuri pot lua parte atât şomerii indemnizaţi cât şi cei neindemnizaţi.
Aceste cursuri fac parte din Planul Naţional de Formare Profesională, care au drept scop pregătirea forţei de muncă pentru a putea face faţă cerinţelor angajatorilor. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din judeţ.
Cătălin HEGHEŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE