Popularii crestin-democrati îsi numãrã membrii Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Popularii crestin-democrati îsi numãrã membrii

411_Popularii.gifDe 8 martie, filiala Mureş a PPCD
s-a întrunit pentru
a desemna Biroul Interimar judeţean. Totodată, a fost
constituită comisia
de aplicare a protocolului de fuziune
a PNŢCD şi URR.

Spre deosebire de întreaga Românie, care de 8 martie a fost în sărbătoare, după o cutumă păguboasă însuşită şi de capitaliştii noştri postrevoluţionari, filiala Mureş a nou înfiinţatului Partid Popular Creştin-Democrat a profitat de "adormirea" Târgu Mureşului pentru a se întruni şi a discuta despre organizarea şi funcţionarea în viitor a partidului constituit în urma fuziunii PNŢCD şi a Uniunii pentru Reconstrucţia României (URR). Prima chestiune reglementată a fost desemnarea membrilor Biroului Interimar Mureş al PPCD, structură din care vor face parte următorii: Cristian Avram, Alexandru Beno, Rodica Boilă, Lucia Briscan, Petru Butiurcă, Eugen Crişan, Remus Jude, Dorina Maksai, Mircea Pantea, Ioan Roman, Delia Rus şi Cristian Vultur. Biroul Interimar Mureş se va reuni în fiecare marţi după amiaza, iar în fiecare miercuri în cadru lărgit. De asemenea, PPCD va susţine săptămânal conferinţe de presă în ziua de joi.
După constituirea biroului, foştii ţărănişti şi URR-işti au votat alţi trei membri care vor alcătui Comisia de Aplicare a Protocolului de Fuziune, şi anume Dorin Butiulcă, Delia Rus şi Cristian Vultur.
Un alt punct important dezbătut de popularii creştin-democraţi a fost cel referitor la recensământul membrilor, de care se va ocupa Comisia de aplicare a protocolului de fuziune, urmând ca situaţia exactă a numărului de membri să fie definitivată până la 22 martie a.c.
La prima reuniune a PPCD, membrii noii formaţiuni şi-au exprimat, de asemenea, intenţia ca Biroul Interimar Mureş să fie lărgit, pentru a pregăti Conferinţa Judeţeană ce se va desfăşura în această lună sau la începutul lunii viitoare.
Mai multe detalii, reprezentanţii PPCD promit să ne dezvăluie astăzi când va avea loc prima conferinţă de presă în noua structură, la sediul fostului PNŢCD.
Vă reamintim că fuziunea dintre PNŢCD şi URR a fost parafată la sfârşitul săptămânii trecute, când a avut loc la Bucureşti Congresul Naţional Extraordinar al PNŢCD. Tot atunci a fost adoptat programul politic al noii formaţiuni, sub sloganul "Fiecare contează".

Ligia VORO

Marko Bela, preşedintele UDMR, a salutat ieri crearea PPCD, declarând că este nevoie de o mişcare creştin-democrată puternică pentru aderarea şi integrarea europeană a ţării. De asemenea, Marko a recunoscut că speră într-o colaborare strânsă cu PPCD, care este continuatorul politicii ţărăniştilor, deoarece PNŢCD şi UDMR au avut deziderate politice comune în ultimii 15 ani. Menţionăm că UDMR este cel de-al doilea partid, alături de fostul PNŢCD, membru al Partidului Popular European, cea mai importantă formaţiune din Parlamentul European.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE