Spring day 2005 la Sighişoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Spring day 2005 la Sighişoara

447_springday.gifElevii Gimnaziului de Stat "Zaharia Boiu" din Sighişoara participă la acţiuni de promovare a valorilor din Uniunea Europeană. Începând cu 23 februarie şi până în 16 iunie, copiii de aici iau parte la Proiectul "Primăvara în Europa". Ieri, elevii clasei a-II a B au redactat o scrisoare deschisă cu propuneri de păstrare a mediului înconjurător pe care au înmânat-o Consiliului Local Sighişoara.

Elevii Gimnaziul de Stat "Zaharia Boiu" din Sighişoara iau parte în perioada februarie-iunie 2005 la proiectul "Spring day in europe" desfăşurat în acest an sub deviza "Şcolile înţeleg Europa". Proiectul Primăvara în Europa, se află la cea de-a treia ediţie în 2005 şi este coordonat de European Schoolnet. Misiunea propusă este de a asigura un viitor european elevilor şcolii, şanse egale de afirmare, crearea condiţiilor obţinerii de satisfacţii. De asemenea se doreşte implicarea activă a instituţiei în viaţa comunităţii, prin introducerea dimensiunii europene, prin promovarea valorilor şi conştientizarea necesităţii îmbunătăţirii continue a calităţii actului instructiv – educativ şi prin realizarea unui parteneriat permanent şcoală – elevi – părinţi – comunitatea locală, raportat la standardele şi practicile din Uniunea Europeană. Prin implementarea proiectului SPRING DAY, elevii şi părinţii au şansa să beneficieze de un plus informaţional referitor la integrarea României în UE, să înţeleagă politicile europene, să perceapă mai bine Uniunea Europeană şi problemele României în contextul aderării. Se doreşte ca astfel, fiind conştienţi asupra identităţii europene, vor fi pregătiţi pentru a trăi, a învăţa şi a munci într-o Europă lărgită.
"Implicarea părinţilor şi a comunităţii locale în activităţile noastre are ca scop conştientizarea adulţilor că educaţia desfăşurată în şcoală este un demers important care are nevoie şi de sprijinul şi colaborarea cu persoanele competente din afara şcolii", ne-a declarat Maria Fiordean, învăţătoare clasa a IV-a S.

Elevii – consilieri de mediu

Săptămâna 14-18 martie a fost proclamată "Green Week", sub deviza "Salvând Natura, Salvăm Vieţile Noastre!", şi se vor desfăşura acţiuni de informare cu privire la normele ce se impun în UE cu privire la colectarea şi reciclarea materialelor, strângerea materialelor reciclabile, activitate de curăţenie a clasei şi a spaţiilor verzi, la care participă părinţii şi elevii claselor a II-a B şi a IV-a S. De asemenea, ieri a fost întocmită o scrisoare deschisă cuprinzând propunerile elevilor legate de păstrarea mediului înconjurător care a fost înmânată reprezentanţilor Consiliului Local. Urmează mâine prezentarea scenetei "Uniunea Europeană şi activitatea practică de realizarea a Pomişorului Europei Unite", iar, joi, elevii Gimnaziului Zaharia Boiu vor participa la prezentarea unor materiale informative referitoare la Constituţia Uniunii Europene şi vor completa un chestionar cuprinzând întrebări despre UE. "Copiii noştri sunt mai mici dar au fost foarte curioşi. Unii au reuşit să intre chiar pe internet şi să afle mai multe informaţii. Părinţii sunt satisfăcuţi căci îşi doresc ca cei mici să ştie cât mai multe despre viitoarea Uniune Europeană lărgită. Este o acţiune reuşită", ne-a declarat Maria Fiordean.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE