Târgul de carte Gaudeamus Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Târgul de carte Gaudeamus

594_TargGaude.gifAjunsă la cea de-a treia ediţie, Caravana Gaudeamus 2005 îşi deschide azi porţile pentru mureşeni. 53 dintre cele mai prestigioase edituri din România şi din străinătate vor fi prezente între 29 martie şi 2 aprilie în foaierul Teatrului Naţional.

Programul cuprinde 28 de evenimente, incluzând lansări de carte, dezbateri şi concursuri. Pentru a aduce respect pentru cartea culturală, la standul de carte mureşeană va avea loc o expoziţie de carte veche prezentată de jurnalistul Ion Chiorean.
Mâine, de la ora 16.00, va avea loc dezbaterea cu tema “Philobiblon. Actualitatea bibliotecilor mureşene”, dezbatere la care vor participa bibliotecari din judeţ. Vineri, 1 aprilie, de la ora 15, se va desfăşura finala zonală a Concursului Naţional de Lectură “Mircea Nedelciu”, la care vor participa elevi de liceu din clasele terminale.
Tot vineri va avea loc debutul editoral, în variantă electronică, al elevei Noemia Rădăuţ. Este vorba de un CD în care tânăra îşi prezintă poemele şi eseurile proprii. Tot în variantă electronică va fi prezentat Manuscrisul lui Jad.
În încheierea Târgului Gaudeamus, organizatorii vor decerna premile târgului: Trofeele Gaudeamus – acordate pe baza votului publicului de pe întreg parcursul manifestării – şi trofeul “Cea mai râvnită carte”. Premiul Educaţia va fi acordat de către organizatori uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg. Miss Lectura va fi celei mai frumoase vizitatoare, iar Trofeul Presei pe secţiunile publicaţii, radio şi TV, va fi decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta cel mai bine această ediţie a târgului.

Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE