Sărbătoarea celor cu suflet tânăr Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Sărbătoarea celor cu suflet tânăr

930_Sarbatoarea.gifLek PharmaTech a sărbătorit pentru prima oară ieri Ziua Internaţională Novartis. Cu această ocazie, angajaţii Lek au făcut o vizită la Casa de bătrâni din Târgu Mureş. Pentru a le aduce în suflete un strop de bucurie, farmaciştii i-au dus pe bătrâni într-o excursie la Sovata.
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă (C.I.A.), cunoscut ca şi Căminul de bătrâni, este aflat în subordinea serviciului Social al Primăriei şi funcţionează într-un imobil vechi de peste 100 de ani.

Ajutor pentru bătrâni

Căminul oferă găzduire pentru aproape 100 de pacienţi, atât celor care nu suferă de vreo afecţiune gravă, cât şi celor care suferă de o boală cronică. Fondurile sunt insuficiente, pentru cheltuielile curente şi pentru toate cele necesare bunei funcţionări. Clădirea are nevoie de reparaţii, înlocuirea instalaţiilor învechite în timp, renovări şi modernizări. Bătrânii au nevoie de haine, paturi, prosoape, cerceafuri, scutece, medicamente, dar cel mai mult au nevoie de de o mână întinsă. Prin campania “Şi ei sunt ai noştri!”, pe care Lek o desfăşoară în 2005, se vor dona medicamente, se vor cumpăra şi distribui tuturor bătrânilor cearceafuri de pat, prosoape şi alte produse. Preşedintele firmei, Dl. Iztok Sever, împreună cu voluntarii au vizitat ieri Casa de Bătrâni, iar apoi grupul a plecat la Sovata.

Balerina din fotografii

Una dintre cele mai frumoase surprize ale voluntarilor a venit din partea bătrânilor, una dintre femeile internate aici fiind chiar Maria Surche, o faimoasă balerină, care în urmă cu decenii era una dintre cele mai cunoscute vedete ale baletului românesc şi care va împlini în curând 100 de ani. De mai mulţi ani, rămasă singură după moartea mamei sale, a decis să trăiască la azil, ferită de ochii lumii şi de reflectoarele scenei.
Maria Surche, vedeta de odinioară ce purta numele de scena Nilskaja, este de o luciditate şi o vitalitate surprinzătoare. Fotografie după fotografie, îşi aduce aminte de spectacole de neuitat, povestea ei de dragoste, căsătoria şi apoi moartea soţului ei, precum şi întoarcerea acasă, la Târgu Mureş. Amintirile îi stârnesc lacrimi în colţul ochilor, dar îi revine zâmbetul şi veselia pe care le avea la început, mai ales după o scurtă etapă de piruete.
Ziua a continuat cu plecarea la Sovata, unde întreaga echipă, de peste 30 de oameni a fost invitată la un prânz şi la o plimbare. Fiecare dintre participanţi au primit mici cadouri.

Corina ALBOTA

Mulţumiri Monicăi Alb, communication manager Lek PharmaTech

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE