Ciucan a renunţat la vânătoare Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Ciucan a renunţat la vânătoare

Cristian Ciucan, consilier local PSD Sighişoara, s-a născut în 9 iunie 1963, la Sighişoara. După absolvirea Liceului “Mircea Eliade” a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti pe care l-a absolvit în 1989. Este căsătorit, are două fete şi din 2003 începe să facă politică. Pasiunea pentru vânătoare, pescuit şi excursii, a fost temperată în ultima perioadă.

* Rep.: După terminarea studiilor, de ce aţi renunţat la Bucureşti în favoarea Sighişoarei?
Cristian Ciucan: În acea vreme, la absolvirea unei universităţi trebuia să te prezinţi la postul obţinut prin repartiţie guvernamentală. Soţia mea fiind repartizată la Sânpaul, mi s-a părut cea mai bună idee de a mă întoarce acasă, deoarece eram împreună şi în timp, consideram că vom putea să ne reunim la Sighişoara. Ceea ce s-a şi întâmplat.
* Rep.: Erau locuri de muncă în 1989 pentru un absolvent de Academie?
C.C.: Ce să vă spun. M-am angajat economist la Cooperativa Sporul pentru că din anul următor să devin contabil-şef. Dar în 1993 lucrurile începeau să se schimbe şi am trecut în sectorul privat, unde posibilităţile păreau mai mari. Am fost director economic la firma "Dealul Mare" până în 1997, apoi pentru un an am fost angajatul unei firme ieşită pe piaţa de capital. Din 1998 am fost angajat la PARRAT Ro, ca şi director economic şi aici sunt şi azi. Este o firmă care oferă foarte multe satisfacţii profesionale.
* Rep.: Aţi făcut un salt important către politică în 1993. De ce?
C.C.: În organizaţia PSD Sighişoara se regăseau foarte mulţi prieteni din diverse etape ale vieţii mele la Sighişoara. Nu am vrut să fac politică, nu am vrut să trec de graniţele Sighişoarei pentru a accede la funcţii politice. Dar pentru interesul local şi pentru că eram toţi plini de idei despre ce se poate face la Sighişoara, m-am lăsat convins de prieteni şi iată-mă.
* Rep.: Ce aţi realizat din planurile iniţiale?
C.C. Politica povestită este mult mai frumoasă decât în realitate. Am realizat destul de puţin pentru că acum suntem în opoziţie. Dar şi cele puţine sunt bune. Ca şi membru al comisiei de buget finanţe, am atras fonduri pentru repararea şi modernizarea unor artere importante ale cetăţii, am realizat reparaţii la şcoli şi grădiniţe. Am înscris Sighişoara într-un plan de finanţare pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă, cât şi pentru finanţarea unei staţii moderne de epurare a apei.
* Rep.: Aveţi timp pentru politică şi viaţa privată?
C.C.: Este bine că în toată această perioadă am învăţat să îmi organizez timpul. Sunt obişnuit să fiu angrenat în activităţi şi nu mă vaiet. Sunt nevoit uneori să renunţ la ceva în favoarea altui lucru, dar e bine. Seara şi sfârşitul de săptămână sunt dedicate familiei. Timpul pentru mine este integrat în timpul petrecut cu familia.
* Rep.: Spuneaţi că vânătoarea este o pasiune. Ştiţi că în ultimul timp vânătoarea şi PSD-ul nu prea s-au avut bine?
C.C.: Eu personal, în ultimul an nu am făcut nici un fel de victime, pentru că nu am avut timp de vânătoare. Am fost doar în câteva excursii în timpul cărora am preferat partidele de pescuit. Este la fel de pasionant, dar mai puţin periculos.
A consemnat
Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE