Implicaţii 2 la sută la angajatori Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Implicaţii 2 la sută la angajatori

Prevederea 2 la sută nu este o povară fiscală pentru angajatori. Ea nu are implicaţii directe asupra angajatorilor. O firmă care-şi încurajează angajaţii să direcţioneze 2 la sută din impozitul lor pe venit este o firmă responsabilă social, care demonstrează că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul ei. Banii pot rămâne în folosul comunităţii în care se găseşte firma dumneavoastră, dacă alegeţi o organizaţie sau o fundaţie locală către care vor fi direcţionate sumele de 2 la sută ale angajaţilor.

4 paşi fac 2 la sută
Direcţionarea sumei de 2 la sută nu este o obligaţie, ci o opţiune. Nimeni nu vă poate obliga să faceţi asta, dacă nu doriţi.
Pasul 1. Alegeţi un domeniu şi o organizaţie către care vreţi să direcţionaţi banii.
Pasul 2. Aflaţi numele organizaţiei, codul de identificare fiscală, contul IBAN.
Pasul 3. Completaţi declaraţia 230 punctele Aşi B/ dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% lăsaţi necompletată căsuţa, organele fiscale o vor completa.
Dacă aveţi venituri din cedarea folosirii bunurilor, drepturi de autor, etc. completaţi
Declaraţia 200 punctul III.
Pasul 4. Trimiteţi prin poştă declaraţiile administraţiei financiare de la domiciliul dumneavoastră, sau depuneţi-le personal. Termenul limită este 15 mai 2007.

Ce nu este 2 la sută?
Direcţionarea sumei de 2 % din impozitul pe venit nu este o donaţie. Face parte din suma datorată statului ca impozit, dar puteţi decide modul şi cui va fi alocată. Aceasta nu este o metodă legală de fraudă fiscală. Nu aveţi dreptul să cereţi niciun fel de beneficii financiare sau de altă natură organizaţiei către care a fost direcţionată suma de 2 la sută din impozit. Însă după felul cum au fost folosiţi banii, veţi putea decide dacă la anul se vor mai bucura de contribuţia dumneavoastră la eficientizarea folosirii banului public.(E.M)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE