Peste două mii de militari români, la exercițiul Swift Response 24 al NATO Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 373 Vizualizări

Peste două mii de militari români, la exercițiul Swift Response 24 al NATO

România va participa cu peste două mii de militari la exercițiul Swift Response 24 al NATO, care se va desfășura în perioada 5-24 mai. Totodată, acest exercițiu va fi printre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa, de după al Doilea Război Mondial.

La exercițiul SWIFT RESPONSE 24, organizat de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa, vor fi implicați 5.000 de militari și 320 de echipamente din șapte state aliate și partenere ale României. Ministerul Apărării Naționale (MapN) va contribui cu 220 de echipamente și 2.300 de militari.

În cadrul exercițiului vor participa aproximativ 2.000 de parașutiști din România, Franța, Germania, Spania, SUA și Țările de Jos, „fiind una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial”, explică Ministerul Apărării.

Potrivit biziday.ro, principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în mai multe baze din țară – la Câmpia Turzii, Turda, Cincu, Știuca, Otopeni, Boboc și Caransebeș.

Conform ministerului, SWIFT RESPONSE 24 este „un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române”.

Potrivit aceleiași surse, SWIFT RESPONSE 24 este integrat în cadrul programului DEFENDER 24, care se desfășoară în perioada 28 martie – 31 mai. Programul implică peste 40.000 de militari din 20 de țări aliate și partenere și reprezintă cel mai amplu exercițiu al armatei americane din Europa.

(D.C.)

Sursa foto: US Army / Jabari Clyburn

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE