Un loc în careul de asi Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

Un loc în careul de asi

11176_fuga.gifTrans-Sil este singura echipa târgumureseana care are o formatie în campionatul national-republican de fotbal, care evolueaza alaturi de alte zece echipe de liga secunda, dar si din liga a treia.
Primele doua grupe ale clubului, 1990 si 1992, activeaza într-un campionat republican alaturi de echipe mai mari ca vârsta si au rezultate bune, reusind o clasare în partea superioara a ierarhiei. Dupa încheierea turului, echipa de fotbal Trans-Sil, juniori B, condusa de antrenorul Marius Olaru, se afla pe un merituos loc 6 în clasament. ,,Ne dorim ca în retur sa intram în careul de asi, adica în primele patru echipe. Momentan ne aflam într-o perioada de pregatire centralizata, cu un ritm strict de doua antrenamente pe zi. Pâna la începutul lunii martie când se va da startul returului avem programate si o serie de meciuri amicale cu echipe din judet si din afara judetului. Apreciez la clubul de fotbal Trans-Sil faptul ca este singurul club muresean în care sportivii nu platesc taxe pentru a fi pregatiti si jucatorii au prime de meci la victorie, iar cei mai buni de la grupele de juniori au contracte, astfel ca lotul de seniori are asigurat viitorul" a declarat Marius Olaru. În actualul tur de campionat echipa de republicani Trans-Sil a obtinut rezultate bune în confruntarile cu echipe cu state vechi, cum ar fi Forex Brasov sau FC Brasov. Mândria clubului sunt cei câtiva juniori aflati în vizorul selectionerilor de la loturile nationale. Din sezonul de vara acestia ar putea fi cooptati în lotul seniorilor Trans-Sil din liga a III-a. Pe lista celor mai buni se afla Nealcos Alin, Pop Mircea, si un portar de perspectiva, Octavian Ormenisan. Compartimentul forte al echipei îl reprezinta linia de mijloc, unde evolueaza trei dintre jucatori de baza si anume Mircea Pop, Lucian Bungardean si Alin Nealcos.
La lot si la
Galatasaray Istambul
Cel mai bun produs al pepinierei Trans-Sil pare a fi Alin Nealcos care a fost selectionat anul
trecut în lotul U-15 si apoi a facut un stagiu de pregatire de 7 zile la Galatasaray Istambul. Antrenorul
Marius Olaru recunoaste ca se asteapta la selectionarea lui Alin Nealcos la lotul national pentru ca "este un baiat talentat, caruia îi place mult fotbalul". Alin a început practicarea fotbalului la vârsta de sapte ani, fiind descoperit în urma cu cinci ani de Marius Olaru în curtea scolii, unde batea mingea de zor. ,,Ma simt foarte bine alaturi de colegii mei la echipa Trans-Sil si încerc sa le insuflu si acestora aceeasi ambitie în pregatire la fel cum o fac si eu. Activitatea fotbalistica nu este un impediment în desfasurarea activitatii scolare, dovada fiind premiile la învatatura si reusita la examenul de capacitate, intrând printre primii la Liceul Economic", a afirmat Alin Nealcos. Tânarul jucator îl are ca idol pe Cristian Ronaldo de la Manchester United si ar dori sa evolueze împotriva echipei Dinamo Bucuresti, fiind un stelist înrait. ,,Pe viitor vreau sa fiu sanatos, sa pot participa regulat la antrenamente, si bineînteles sa ajung titular în echipa de seniori a Trans-Silului, iar apoi sa fiu convocat încontinuare la lotul national U-16", a mai spus Alin.
Stâlpul apararii, Mircea Pop
În urma cu sapte ani se antrena la ASA Târgu-Mures. A ales echipa de fotbal Trans-Sil deoarece i s-au oferit conditii mai bune în practicarea acestei ramuri sportive. ,,Am timp suficient pentru ambele activitati, fotbal si scoala, având în vedere ca sunt si eu premiant la Liceul Economic. Alessandro Nesta este unul dintre idolii mei si, la fel ca si Alin, mi-as dori sa evoluez împotriva echipei Dinamo Bucuresti", a declarat Mircea Pop. Într-un viitor apropiat juniorul Trans-Silului si-a propus sa evolueze într-o liga superioara. ,,Actuala competitie este foarte diferita de campionatul judetean de fotbal, deoarece nivelul echipelor este mult mai ridicat", conchide Mircea Pop.
Lucian Bungardean,
un mijlocas de temut
În anul 1998 a ales echipa Unirea Ungheni unde a activat timp de patru ani, apoi a trecut la Trans-Sil, unde evolueaza sub bagheta lui Marius Olaru. ,,Competitia de la republicani este mult mai dificila fata campionatul judetean de fotbal. Spun asta deoarece aici cerintele sunt mult mai mari. Într-o zi as vrea sa joc în prima liga. De aceea, ma pregatesc intens atât la antrenamente cât si în afara programului", ne-a mai spus Lucian Bungardean.

Lotul antrenorului Marius Olaru:
Octavian Ormenisan, Barna Csok, Mircea Pop, Blazi Hans, Constantin Bretfelean, Adrian Dan, Alin Nealcos, Vlad State, Szambatfalvi Csaba, Raul Codrenut, Ionel Oltean, Razvan Matei, Dorel Calo, Paul Balas, Andrei Ghejan, Lucian Bungardean, Liviu Popa, Gyori Alexandru, Daniel Sababi, Lucian Buda.

Sorin CRACIUN
sorin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE