Romgaz Electromures pregateste returul cu echipa slovena Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Romgaz Electromures pregateste returul cu echipa slovena

11239_popicareasa.gifTurul doi al ligii campionilor programeaza la sfârsitul acestei saptamâni partida retur dintre campioana en-titre a României, Romgaz Electromures Târgu-Mures si campioana Sloveniei, Miroteks Celije.
Având în vedere esecul înregistrat în mansa întâi, 1-7 cu campioana Sloveniei, misiunea sportivelor muresene este aproape imposibila în ceea ce priveste calificarea în finala.
Speranta moare ultima, precum este si în viziunea liderului incontestabil al echipei feminine de popice, Romgaz Electromures, Daniela Sopterean, care este de parere ca ,,avem sperante în a putea câstiga cu 8-0, daca jucam bine, sau sa scoatem un 7-1 si sa le batem la manse, dar trebuie ca sâmbata sa dam totul din noi si fiecare dintre jucatoare sa reuseasca în final punctul pentru echipa". Cea mai recenta performanta a Danielei Sopterean este recordul national cu 663 de popice doborâte, din 120 de lansari mixte. ,,Suntem pregatite foarte bine pentru aceasta partida si trebuie sa coborâm de pe pista cu fruntea sus", spune Daniela Sopterean. În tur, jucatoarea Doina Baciu a reusit cel mai bun punctaj pentru Romgaz Electromures, 575 de popice doborâte, iar acum asteapta cu mare nerabdare acest meci, si crede ca ,,sanse exista teoretic, dar ma abtin de la rezultat, si astept ca sa terminam odata si sa vedem verdictul".
Un rezultat prea dur
La ora actuala, cea mai buna echipa din Europa este campioana Sloveniei, Miroteks Celije, care practic este imbatabila pe teren propriu. ,,Rezultatul cu care am pierdut acolo este catastrofal, incontestabil de dur. Daca analizam foaia de concurs, sau jocul desfasurat în mansa întâi, pentru noi reprezinta o nesansa, deoarece puteam face un egal, 4 – 4, sau chiar sa câstigam cu 5-3, însa rezultatul final de 1-7 este prea dur. Acum sansa noastra este aproape nula, deoarece echipa din Slovenia este foarte buna, sau chiar daca ar fi o echipa mai modesta, au nevoie ca doua jucatoare sa câstige, ceea ce înseamna ca scorul va fi 6-2, suficient pentru ele de a obtine calificarea în finala", a declarat antrenorul echipei Romgaz Electromures, Alexandru Seres.
Patru popice hotarâtoare
Grila calificarilor în importanta competitie a Ligii Campionilor la popice este stabilita în functie de rezultatele obtinute la Cupa Mondiala, în Cupa Europeana, sau în NBC. Echipa feminina de popice Romgaz Electromures ar fi putut evita campioana Sloveniei, Miroteks Celije, daca la Cupa Mondiala mai obtinea doar patru popice, caz în care termina pe pozitia a cincea în clasament, si automat statea în prima faza, urmând a juca cu vicecampioana Ungariei, echipa Zalaegerszeg. ,,Fetele sunt foarte suparate ca si mine de altfel, dar mergem înainte, nu avem ce face. Ne pregatim si încercam sa obtinem un rezultat onorabil, si anume sa câstigam jocul chiar daca nu ne calificam în finala", a declarat antrenorul echipei Romgaz Electromures, Alexandru Seres. ,,Nu avem nici un joc oficial, urmatorul meci îl vom disputa de abia la 1 martie, în timp ce ultimul a fost la 1 decembrie 2007, astfel ca si aici avem un mare dezavantaj fata de echipa slovena. Ele au avut etapa în 30 decembrie 2007, iar imediat, în 5 ianuarie, au început returul", a mai afirmat Alexandru Seres.
Conditii mai bune
pentru slovene
Echipa Miroteks Celije dispune de trei echipe care evolueaza în diferite campionate din Slovenia la diferite categorii, astfel ca selectia pentru echipa de baza nu poate fi comparata cu cea de la Romgaz Electromures. ,,Se poate observa ca au o trupa buna, cu multe jucatoare în lot. Si la Celije, au jucat cu cinci junioare, si numai o senioara. Nu se pot compara conditiile de care beneficiaza care ele", cu ce avem noi conchide antrenorul Alexandru Seres.
Vineri, 15 februarie, campioana Sloveniei, Miroteks Celije, va sosi Târgu-Mures, pentru disputarea partidei retur care va avea loc sâmbata, 16 februarie, cu începere de la ora 13.00, pe arena de popice ,,Electro".
Sorin CRACIUN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE