16 echipe în prima liga de baschet masculin? Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

16 echipe în prima liga de baschet masculin?

11388_moarea.gifMai multe cluburi din România sunt nemultumite de actualul format al primei ligi de baschet masculin. Având în vedere aceasta situatie, la sedinta Biroului Federal din 26 februarie este foarte probabil sa se ia în discutie cresterea numarului de echipe din Divizia A de baschet masculin la 16 echipe, din sezonul 2008-2009.
Cluburile din România ar fi de acord cu aceasta decizie de suplimentare cu înca doua echipe, pentru prelungirea campionatului. ,,Este o propunere buna si sunt cu totul de acord cu luarea acestei decizii. Rationamentul este benefic, gândindu-ne la faptul ca atât play-off-ul cât si play-out-ul se va disputa între opt echipe, campionatul se va prelungi, în timp ce jucatorii vor fi angrenati în competitie pe o perioada mai lunga. Pe de alta parte ar fi posibil sa se formeze o discrepanta mai mare între echipele de primul pluton si cel de-al doilea, dar asta ramâne de vazut", a declarat Szalkay Jozsef, presedintele clubului BC Mures.
Play-out-ul,
o competitie amicala
În aceasta situatie, play-out-ul va fi mai mult o competitie amicala, deoarece cele doua formatii din Divizia B vor fi deja promovate. Supararea conducatorilor se datoreaza timpului scurt de disputare a meciurilor, cât si pauzei intercompetitionala prea lunga. Sezonul 2007-2008 a început pe 2 octombrie, cu primul tur al Cupei României, si se va încheia pe 5 aprilie, cu ultima etapa a sezonului regulat.

Sorin CRACIUN
sorin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE