A trimis peste 200 de email-uri din dragoste pentru Eminescu Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

A trimis peste 200 de email-uri din dragoste pentru Eminescu

p_4_1_18.jpgDirectorul Clubului Copiilor din Reghin, profesorul de matematica-fizica Dorin Cremene este cel mai mare admirator din localitate al poetului nepereche al neamului românesc, Mihai Eminescu, având în biblioteca personala, care cuprinde peste 4.000 de carti, toate poeziile ultimului poet romantic din literatura europeana si a studiat aproape tot ce a aparut pe piata despre Eminescu. Dorin Cremene este capabil sa discute din memorie „la rece” 4-5 ore fara oprire despre marele poet, opera, destinul sau despre marele iubiri si gândirea politica a lui Mihai Eminescu.
Directorul Cremene a început sa îl citeasca si sa faca o pasiune ,,nebuna,, pentru Eminescu la 17 ani când s-a îndragostit prima oara. „Atunci l-am înteles, Eminescu fiind un poet care si-a exprimat suferinta si felul în care dragostea l-a schimbat, m-a facut si pe mine atunci când am suferit din dragoste sa înteleg ca altcineva a suferit mai mult decât mine. Atunci am început sa citesc poezii nu atunci când profesorul la clasa m-a obligat”, îsi aminteste directorul. Drept pentru care anul acesta în 10 ianuarie prin intermediul internetului a trimis celor peste 200 de prieteni din lista personala pe e-mail, doua atasamente de aducere aminte ca în data de 15 ianuarie 1850 s-a nascut Mihai Eminescu. Datorita cunostinelor de informatica profesorul a reusit, de pe o placa de vinil, sa transpuna în format electronic printr-un program de prelucrare multimedia, romanta ,,Sara pe deal,, interpretata de celebrul cântaret de opera Nicolae Florei, dupa versurile poemului eminescian, pe care a trimis-o prin e-mail alaturi de înca un atasament în care a trimis un fragment din necrologul ,,In Nirvana,, pe care l-a scris Ioan Luca Caragiale la cinci zile de la moartea poetului nepereche.
„Pentru ca în 15 ianuarie trebuie sa ne aducem aminte de ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, am trimis, aceste fisiere atasate prietenilor mei pentru aducerea aminte a marelui om Eminescu, al carui destin vrând nevrnd influenteaza destinul nostru chiar si dupa 159 de ani de la nasterea sa. Eminescu apare în literatura europeana ca ultimul mare poet romantic ,care pastreaza în existenta si opera conturul caracteristic al dramei artistilor romantici. Nazuind necontenit spre un plan de viata superior etic si artistic, cautậnd cu patos adevarul Eminescu a refuzat consecvent compromisul, acest geniu s-a aflat în conflict permanent cu lumea vremii sale din cauza nonconformismului,a sinceritatii în faptele de viata si a înaltimii de gậndire”, a precizat Cremene.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE