„Virginia Zeanu” un nume contestat de Mişcarea Angajament Civic Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

„Virginia Zeanu” un nume contestat de Mişcarea Angajament Civic

p_13_2_14.jpgÎn şedinţa din 23 decembrie 2008, Consiliul Local Târgu-Mureş a emis o hotărâre de avizare a atribuirii denumirii Şcolii de Arte „Virginia Zeani” Mureş. Mişcarea de Angajament Civic a înaintat un resurs la adresa acestei hotărâri, recurs adresat Prefectului Felicia Pop. În comunicatul Mişcării Angajament Civic se arată că aceasta hotărâre a fost luată în mod ilegal, pe motiv că nu s-a respectat legislaţia în vigoare, „Mişcarea Angajament Civic a urmărit cu atenţie această procedură, mai precis iniţiativa de denumire de şcoală de la începutul acestor demersuri şi putem afirma că în momentul şedinţei de lucru al Consilului Local nu a existat nici un aviz din partea comisiei de atribuire de denumiri, precum şi nici Consiliul Judeţean nu discutase această temă în niciuna din şedinţele Consiliului Judeţean, dat fiind că Şcoala de Arte funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean. Aceste avizuri ar fi consituit demersurile  prevăzute de către Ordonanţa de Guvern nr. 63. din 29 august 2002”, se arată în comunicat.

Sunt două avize diferite, spun experţii primăriei

Secretarul primăriei, Maria Cioban a explicat că hotărârea luată în data de 23 decembrie este legală. „Consiliul Local a dat un aviz potrivit căruia a fost de acord cu atribuirea acestei denumiri. Nu trebuie să confundăm avizarea cu atribuirea propriu-zisă”, a declarat aceasta. Rămâne în sarcina Consiliului Judeţean să atribuie denumirea. „Comisia judeţeană pentru atribuirea de denumiri va da şi ea un aivz. Avizul acestei comisii se cere doar când e vorba de numele unei personalităţi. Avizul nostru şi cel al comisiei judeţene sunt două chestiuni diferite. Consiliul Judeţean va da apoi o hotărâre dacă se va atribui denumirea sau nu”, a explicat Maria Cioban.
Petiţia trimisă la Instituţia Prefectului are o soluţionară simplă din punctul de vedere al subprefectului Barczi Gyozo. „Practic Şcoala Populară de Arte a cerut Consiliului Local un aviz de principiu. Teoretic dacă sunt de acord sau nu. Consiliul Local nu şi-a depăşit atribuţiile. Încă la Comisia Judeţeană de acordare de denumiri nu s-a înregistrat vreo cerere în acest sens. Oricum avizul acestei Comisii este unul consultativ. În final, proprietarul clădirii(n.r. Consiliul Judeţean Mureş) va decide dacă atribuie altă denumire sau nu”, ne-a declarat acesta.
Mişcarea de Angajament Civic se opune acestei denumiri considerând că există personalităţi mai importante pentru oraş a căror nume ar trebui purtat de Şcoala de Arte.
„Oraşul precum şi judeţul Mureş dispune de personalităţi celebre care au adust faimă şi valoare vieţii culturale şi muzicale din acest oraş prin activităţi desfăşurate în oraşul precum şi judeţul Mureş. Virginia Zeani este o cântăreaţă de operă a cărei celebritate nu este pusă la îndoială, dar este important de menţionat că această artistă excepţională, pe lăngâ faptul că s-a născut în judeţul Mureş, nu a trăit, nu a studiat si nu a lucrat niciodată în oraşul Târgu-Mureş”, se arată în comunicatul CEMO.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE