Ce inseamna poetul Mihai Eminescu pentru dumneavoastra? Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1267 Vizualizări

Ce inseamna poetul Mihai Eminescu pentru dumneavoastra?

p_9_poza_1.jpg
1. Ana Gabriela Cojocnean, eleva la Liceul Economic “Transilvania”
“Pentru mine Mihai Eminescu e un om important care a adus lumina in literature romaneasca, l-am studiat si am citit aproape toate poeziile lui. Pe mine personal m-a impresionat cel mai mult poezia Luceafarul, care e chiar super tare.”

2. Marius Andrei:
“Mihai Eminescu e un mare poet pentru Romania si mai mult nu stiu ce sa spun. Cunosc aproape pe de rost poezia Scrisoarea -III-a si apreciez opera poetului nepereche al Romaniei Mihai Eminescu altfel azi nu as fi venit la bustul sau cu ocazia aniversarii celor 159 de ani de la nasterea lui.”

3. Lidia Pop, Gimnaziul de Stat ,,Mihai Viteazul”
“Eminescu este eroul patriei noastre, chiar am studiat la limba romana cu doamna diriginta mai multe poezii ale poetului si poezia Lacul chiar imi place mult.”

4. Razvan Bota, elev:
“E clar ca Eminescu e cel mai mare poet roman, dar singurul pacat este ca nu a fost tradus si peste granite. Cred ca daca s-ar fi nascut in alta tara ar fi fost cel putin la fel de popular ca Shakespeare, a avut ghinionul sa nu fie tradus si un alt blestem  cred ca in alta limba de circulatie internationala nu suna la fel de bine ca in limba romana.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE