Statia CFR Targu Mures va fi eurogara Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Statia CFR Targu Mures va fi eurogara

p_11_1_23.jpgStatia CFR din Targu Mures aflata in jurisdictia Regionalei brasovene, se numara printre cele 16 statii de cale ferata, situate in municipii resedinta de judet, care vor fi modernizate in 2009 cu finantare PHARE.

In data de 30 noiembrie 2008, s-a semnat un contract de Asistenta Tehnica, finantat prin Programul Phare 2006, in vederea pregatirii lucrarilor de modernizare pentru 16 statii de cale feratta situate in municipii resedinta de judet. Statiile incluse in program sunt Targu Mures, Giurgiu Oras, Alexandria, Slatina, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Sfantu Gheorghe, Vaslui, Botosani, Piatra Neamt, Bistrita, Zalau, Braila, Calarasi si Slobozia. Pentru inceput, vor fi realizate proiecte de asistenta tehnica, care vor trebui sa fie finalizate pana la data de 30 noiembrie 2009. ”Obiectivul proiectului vizeaza realizarea documentatiilor necesare lucrarilor de modernizare a statiilor de cale ferata, care vor consta in analiza situatiei existente, previzionarea dezvoltarii pentru fiecare statie de cale ferata, definirea alternativelor de modernizare, elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice, detaliilor de executie si a documentatiilor de atribuire pentru contractele de lucrari si supervizare”, a declarat Oana Branzan, sef birou de presa al Regionalei CFR Brasov.

Modernizari de 4 milioane de euro

Valoarea contractului este de 4.010.000 euro, fara TVA, ce reprezinta 75% fonduri nerambursabile PHARE, adica 3.007.500 euro, si 25% cofinantare nationala, adica 1.002.500 lei. “Gara CFR Targu Mures ar avea nevoie de mai multe lucrari de reparatie. Sunt multe care ar necesita modrnizare, cum sunt confortul pentru calatori, cladirea, peroanele. Dar toate lucrarile vor fi facute de cei de la Bucuresti, noi nu detinem multe date asupra acestui aspect. Tot ce stim este ca va fi o eurogara. Oricum, in prima faza, se vor face doar studiile, se vor realiza proiectele”, a declarat ing. Cosmin Cocoara, sef Gara CFR Targu Mures. Fiecare statie CFR din tara cuprinsa in progam va beneficia de o suma de bani, in functie de problemele cu care se confrunta. Calitatea de Prestator este detinuta de asocierea RomCapital Invest-Consis Proiect-ISPCF- Proiect CF, liderul asocierii fiind RomCapital Invest.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE